3e klasse 5

22 september 2018 8:30

Opstelling LRC MO13-1

HSSC”61 MO13-1 -  LRC MO13-1

Het is zaterdagochtend 22 september en de MO13 verzameld zich om 07.30 uur op de parkeerplaats op van LRC. De ouders verdelen de meiden in de auto’s en om 07.45 uur rijden we naar HSSC61 in Hei- en Boeicop.Kleedkamer B is voor LRC en de wedstrijd begint om 08.30 uur op veld A2. De velden zijn nog nat na de flinke regenbuien van afgelopen vrijdagavond.

Vandaag is het elftal compleet en we begeven ons naar het veld. Het warmlopen en de gebruikelijke oefeningen worden weer uitgevoerd. Benjamin en Jano spreken de meiden nog toe, de wedstrijd staat op het punt van beginnen.Iedereen neemt haar plek in op het veld en de ouders positioneren zich langs de zijkant.Er is geen regen meer voorspeld maar er stond wel een gure wind.

De scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd en daar gaan we; de wedstrijd is nog geen 2 minuten uit en HSSC komt er al snel uit. De verdedigers van LRC staan nog te slapen en Julia de keepster van LRC kan de bal al uit het doel halen, 1-0 !LRC trapt af en probeert naar voren te voetballen. Men ziet dat er achterin bij HSSC goede verdedigers staan en het wordt nog een klus om daar doorheen te komen.Na 4 minuten is er de eerste kans voor LRC en een schot van Suus gaat voorlangs.HSSC pakt het spel weer op en blijft drukken op de verdediging van LCR.
In de 5de minuutis er een aanval van HSSC en ondanks een scrimmage wordt er gescoord; 2-0, dit doelpunt wordt door de scheidsrechter goedgekeurd ondanks dat er door de verdedigers van LRC wordt geprotesteerd voor een duidelijke handsbal. ( in vele ogen was dit protest terecht ) Inmiddels weten we dat de scheidsrechter de leiding heeft over het spel en LRC trapt nogmaals af. We zien dat de meiden proberen een aansluitingstreffer te maken en gaan opzoek naar vrijstaande speelsters. Thirza krijgt in de 22ste minuut de bal aangespeeld en loopt richting doel van de tegenstander. Wat volgt is een afstand schot en deze wordt door de keepster weggebokst, Anouk was op dat moment meegelopen en mist de rebound. LRC zag dat het toch in de buurt kon komen van het doel, men moest het voetballend oplossen. De 26ste minuut is aangebroken en door een spel hervatting op de eigen helft van LRC wordt de bal over rechts verplaatst, Anouk pikt de bal op en gaat buitenom ziet Jesslyn voor het doel staan en de bal wordt op maat voorgegeven, Jesslyn heeft de bal voor het intikken, de aansluitingstreffer is een feit en de 2-1 staat op het bord.De resterende minuten van de 1ste helft worden uitgespeeld en de teams zoeken de kleedkamers op.

In de rust geven de leiders nog aan dat ze tevreden zijn en dat de meiden druk moeten blijven uitoefenen. Zoals er de laatste 10 minuten van de eerste helft is gevoetbald moet het mogelijk zijn om de gelijkmaker op het bord te krijgen. De meiden hebben hun drankje op en gaan met goede zin weer richting het veld. Daar aangekomen staan de meiden van HSSC al klaar. LRC trapt af en door een slechte pass onderschept HSSC de bal en binnen een minuut ligt de bal weer achter Julia ! 3-1 staat dan op papier. De leiders van LRC geven aan dat LRC moet gaan voetballen en de bal moeten rondspelen.
De meiden pakken deze aanwijzingen op en gaan meer combineren het lijkt wel of de meiden zijn wakker geschud. Men begint steeds meer op de helft van de tegenstander te komen en er worden meer kansen gecreëerd. In de 47ste minuut is er een corner voor LRC, deze corner wordt van het doel van de tegenstander geplaatst en een inkomende Jesslyn schiet van afstand de 3-2 binnen.

De blijdschap straalt van de meiden hun gezicht. Ze weten dat er in ieder geval nog 1 keer moet worden gescoord om de gelijkmaker op het score bord te zetten. Nog geen minuten later volgen er diverse aanvallen van LRC en de verdediging van HSSC wankelt.LRC blijft druk zetten en de leiders van allebei de elftallen weten niet waar dit heen gaat. Uiteindelijk maakt Thirza in de 55ste minuut voorlopig aan de bovengenoemde onzekerheid een eind en schiet snoeihard door het midden de 3-3 binnen. Door dit doelpunt krijgt LRC het gevoel dat een eventuele winst mee naar Leerdam kan.

HSSC probeert de laatste minuten nog aan te vallen maar moet steeds meer verdedigen, LRC is op dit moment sterker en ziet nog kans om gevaarlijk voor de dag te komen. Zo zijn er nog schoten van divers speelsters op het doel van HSSC en moet de keepster nog aan de bak.Na 62 minuten vindt de scheidsrechter het goed en fluit voor het einde van de wedstrijd.

De leiders van HSSC en LRC schudden elkaar de hand en kunnen allebei leven met de einduitslag.Beide elftallen staan al klaar voor het nemen van de penalty’s en starten hun serie. Deze  gaan gelijk op en er worden na afloop over en weer handen geschud.

Voor het begin van de competitie was dit een leuke wedstrijd tussen 2 leuke teams, en dat de punten worden verdeeld is dan ook terecht. LRC heeft vandaag laten zien dat wanneer je achter staat en blijft voetballen je altijd nog kansen kan krijgen om een wedstrijd eventueel te kan laten kantelen.

Met een tevreden gevoel gaan we weer terug naar LRC.