1 - 3

LRC JO19-1

29 augustus 2018 19:30

Opstelling LRC JO19-1

Woensdagavond stond de laatste oefenwedstrijd op het programma voordat de bekerwedstrijden beginnen. Om half 8 konden we aftrappen tegen OJC Rosmalen JO19-2 en moesten we voor het eerst dit seizoen op natuurgras. Vanuit JO17-1 ontvingen we versterking van Daan, Liam en Pepijn.

We hadden afgesproken om de linies kort te houden en de tegenstander rond de middenlijn op te vangen. De eerste vijf minuten waren we erg aan het zoeken, hierbij hielp niet dat in de 1e minuut een diepe bal gelijk een tegendoelpunt opleverde. We namen het inzakken soms te letterlijk en hielden geen druk op de bal waardoor OJC makkelijk kon voetballen. Toen de druk wat groter werd, kwamen hun lange ballen op de buitenspelers steeds minder aan en kwamen wij in de wedstrijd. De eerste waarschuwing kwam na een goede voorzet van Daam op Liam, hij schoot op de pal. Snel daarna werd het 1-1 door een goede actie van Axel. Kort daarna een goede combinatie tussen Daam en Axel waarbij laatstgenoemde de bal op Adem stak en hij schoot raak in de korte hoek.

Na de eerste rust (3x 30 minuten) was OJC optisch sterker en moesten wij wat terug. OJC kwam niet tot uitgespeelde kansen en we bleven gemakkelijk overeind. Echter waren we in deze fase voorin veel te laconiek en werden 100% kansen om zeep gehopen. Ondertussen werd het veld zwaarder maar ook sneller door de vele regen. Net voor de 2e rust ging Niels ongelukkig door zijn knie en is het voorlopig geen voetballen voor hem. Zwaar klote.

In het derde gedeelte namen we weer wat meer de overhand en was het uiteindelijk Desley die een afgeslagen bal goed meenaam en raak schoot, 1-3. Vanwege de vele regen werd besloten om eerder te stoppen.

Na drie oefenwedstrijden blijkt wel dat we in een wedstrijd veel te wisselvallig zijn, de ondergrens in een wedstrijd moet omhoog. Daarbij moeten we sneller anticiperen op de formatie van de tegenstander om niet de eerste 5 a 10 minuten achter de feiten aan te lopen. Maar er zit leuk voetbal in de ploeg en dat mogen we elke week weer laten zien.

Volgende week spelen we voor de beker tegen Nivo Sparta JO19-1, een tegenstander uit de 4e divisie. Tijd voor een mooie stunt.