15 september 2018 8:30

Opstelling

LRC MO13-1 – Theole MO13-2

De competitie staat op het punt van beginnen.
Vandaag nog even de tweede ronde van de beker spelen thuis tegen Theole,Onze vorige bekerwedstrijd tegen GJS was met winst voor LRC geëindigd. Onze tegenstander van vandaag, Theole had ook de 3 volle punten tegen GJS behaald. De wedstrijd van vandaag ging ergens om, wie de winst pakte was verzekerd voor de volgende bekerronde.

Met uitzondering van Benthe zijn we compleet.We starten met de volgende 8: Julia op doel. Jadey, Vlinder en Louise achterin. Tirza, Sterre en Maysa op het middenveld. En Jesslyn in de spits. Suus en Anouk beginnen als reserve.

Het is net na achten als onze meiden het nieuwe kunstgras van veld 1 betreden. Eerst de gebruikelijke warming-up, dan nog even in groepjes de bal rondspelen, aannemen en weer rondspelen. De tegenstander is dan ook het veld opgekomen.Waar we grote meiden tegenover ons verwachten blijkt dit ook het geval te zijn. We zullen het voetballend moeten gaan oplossen.

Half negen is de aftrap. Direct geeft Theole gas en heeft LRC moeite om dit hardere spel te volgen.Met net 2 minuten op de klok is het al raak. Met een uitgespeelde aanval weten ze voor het doel te komen en scoren. LRC probeert vervolgens de draad op te pakken.Niet veel later leidt de thuisploeg balverlies en is het 0-2.
LRC komt meer aan voetballen toe, maar heeft duidelijk moeite met het hardere spel in de MO13 klasse. Mede doordat de scheidsrechter wel heel veel toelaat.Het is ondertussen de 16e minuut als de tegenstander wederom het balverlies van LRC omzet in een doelpunt: 0-3. LRC heeft dan aanvallend nog niet voor veel gevaar gezorgd. En het wordt nog erger: 0-4 in de 26e minuut. Het is tijd voor rust en LRC gaat met een 0-4 achterstand richting de kleedkamer.

Coaches Benjamin en Jano spreken de meiden toe er zeker kansen zijn en nog gaan komen om in ieder geval een doelpunt te scoren.Met een nieuwe mind-set komt LRC terug op het veld. Alsof het score board gereset is.Er wordt met name door LRC harder gestreden en meer duels gewonnen. Waar ze de eerste helft duidelijk onder de indruk waren van de grotere meiden van Theole hebben ze dit nu van zich afgezet.We zijn 10 minuten onderweg als Theole een schot op doel geeft en de bal hard in het gezicht van de keepster van LRC beland en haar geblesseerd achterlaat. Waar eigenlijk de scheidsrechter het spel stil zou moeten stilleggen was dit nu niet het geval en kon Theole gemakkelijk scoren.

LRC laat het hier niet bij zitten en strijdt voor wat het waard is. Sterre breekt door de verdediging, maar wordt hard onderuit gehaald. Op zo'n moment is het jammer dat er nog geen kaarten worden uitgedeeld, want dit was typisch zo’n gevalletje van een: doorgebroken speler.Anouk neemt de vrije trap in één keer die maar rakelings naast de kruising vliegt. De tweede helft is ruim op de helft als Anouk een voorzet geeft op Jesslyn die vervolgens scoort. De bevrijdende treffer! Maar zeker niet onverdiend.In de laatste minuut weet Theole de bal nog in de verre hoek van het doel te schieten wat de eindstad op 1-6 zet.

Met een tevreden gevoel (zeker over de tweede helft) sluiten we af met penalty’s.

Trainers zijn zeker tevreden over het vertoonde spel van LRC en vinden dat er hard is gewerkt. Ook geven ze aan dat de winst van Theole op LRC terecht.

Het is duidelijk dat we moeten wennen aan de nieuwe MO13 klasse. Met name dat het  fysiek anders is dan vorig seizoen. De meiden zijn zich bewust dat er elke wedstrijd moet worden gestreden, dat is tijdens de wedstrijd wel duidelijk geworden.