LRC MO13 start met een ruime beker overwinning op GJS.

Groep 1 17

1 september 2018 11:30

De zomervakantie zit er helaas weer op. Na een paar mooie en zonnige weken komt de voetbal app  weer in de lucht. Er wordt met de trainers besproken dat de meiden van LRC MO-13 gaan starten met de training op maandag 27 augustus 2018.

Het team bestaande uit, Julia, Louise, Vlinder, Benthe, Jadey, Suus, Thirza, Maysa, Sterre, Anouk en Jesslyn staan dan ook al om 18.20 uur op veld 4 voor de eerste training van het seizoen.

Onderling wordt er al tussen de speelsters gesproken over de bekerwedstrijd van 1 september tegen GJS.

Maar voordat er daar werkelijk op wordt ingegaan door de coaches moet er eerst worden getraind. De training neemt iets meer dan een uur in beslag en we zien nu al weer de drive die de speelsters hebben. De training op de woensdag wordt ook goed afgewerkt al laat het weer ons in de steek. In de soms hevige regenbuien is er tijd voor een klein partijtje en wordt er afgesloten met het nemen van penalty’s.

Dan is het zaterdagochtend 1 september en de meiden verzamelen zich op de parkeerplaats van LRC.

Er is afgesproken dat we om 10.30 uur vertrekken. De wedstrijd begint om 11.30 uur.

Wat opvalt is dat er veel ouders, opa’s en oma’s aanwezig zijn. Men wil de 1ste wedstrijd van het team bijwonen. In een grote kolonne vertrekken we richting Dalem.

GJS is geen onbekende van LRC en de ploegen zijn altijd aan elkaar gewaagd. Wat opvalt is dat de wedstrijden die wij bij GJS spelen altijd worden vergezeld door een stralende zon.

Aangekomen op het sportpark begeven de meiden van LRC zich naar kleedruimte 5.

De coaches Benjamin en Jano komen in gesprek met Peter de coach van GJS en de sfeer is uitstekend. De ploegen zijn inmiddels bezig aan hun warming – up.

Peter geeft aan dat de wedstrijd 10 minuten later begint dan wat op het wedstrijd bord staat. Dit geeft ons nog even wat tijd om met de meiden nogmaals de spelregels door te nemen. Wat voor de meiden nieuw is dat we dit seizoen 8 tegen 8 spelen en is het oppakken van een door LRC terugspeel bal naar onze eigen keeper niet meer mogelijk. Ook zal er bij een achterbal, de bal door de keeper vanaf de grond in het spel moeten worden ingebracht.( uittrap ) Bij een bal over de zijlijn mag er niet meer worden ingegooid, nu kan men vanaf de zijlijn zelf met de bal het veld in dribbelen en kan men de bal gelijk overspelen.

De wedstrijd duurt ook langer dan men gewend was, we spelen nu 2x30 minuten en halverwege de 1ste en 2de helft komt er een time-out om eventueel nog tips mee te geven.

Het team is 100 % compleet en we starten met de 'vaste' opstelling: in het doel staat Julia, voor Julia staan Louise, Vlinder en Benthe. Op het middenveld staat Jadey met net daarvoor de voorhoede bestaande uit Sterre en Maysa. Jesslyn staat zoals gewoonlijk als diepe spits.

Suus, Anouk en Thirza beginnen de wedstrijd als reserve.

Dan geeft de scheidsrechter een seintje dat de wedstrijd kan worden gestart en beide teams gaan het veld op. De tos wordt gewonnen door LRC en wij mogen binnen enkele minuten aftrappen.

Er verzamelen zich steeds meer toeschouwers rond het veld om de teams van GJS en LRC aan te moedigen

Omstreeks 11.45 uur klinkt het fluitsignaal en weg zijn we.

Wat gelijk opvalt is dat LRC de bal goed laat rondgaan, dit is ook waarop eind vorig seizoen is getraind. LRC probeert gelijk druk te zetten om zo snel mogelijk een doelpunt te maken.

GJS voetbalt goed mee en LRC zal de twee voorhoede speelsters dan ook goed in de gaten moeten houden. Na een minuut of 8 krijgt Maysa de bal en schiet deze met een lob over de keepster van GJS en de 0-1 staat op het bord.

LRC wisselt op dat moment en Anouk, Suus en Thirza mogen hun eerste minuten maken.

Ook deze drie meiden zijn gedreven en niet veel later maakt Anouk de 0-2. LRC blijft druk zetten en GJS weet even niet hoe te handelen, waarop Sterre de 0-3 maakt. De meiden van GJS peppen elkaar op om ook te blijven voetballen.

De scheidsrechter fluit voor de time -out en de ploegen verzamelen zich bij hun coaches.

Dit komt goed uit want het is erg warm en zo kunnen de ploegen ook even wat water drinken.

Benjamin en Jano geven de meiden van LRC complimenten met het vertoonde spel en zeggen zo door te gaan. Nadat we weer aan de gang zijn komt GJS wat beter in hun spel en komen ze wat meer op de helft van LRC. Er zijn wat speldenprikken en Julia staat haar mannetje in het doel.

Na een leuke aanval kan de naam van Jesslyn ook worden toegevoegd aan het scorebord 0-4.

Met deze stand – en een goed gevoel – gaan we de rust in.

We begeven ons naar de kleedkamer waar de drankjes al klaar staan.

Ook in de tweede helft is het eigenlijk wel duidelijk dat de winst mee gaat naar Leerdam. Door de warmte wordt er veel gewisseld door beide teams.

Het lijkt dat LRC qua conditie iets beter is dan de tegenstander. GJS probeert nog diverse aanvallen op te zetten en ze proberen er via de buitenkanten langs te komen. De verdedigers hebben dit snel onder controle en onderscheppen de ballen. Niet veel later scoort Anouk haar 2de doelpunt.

De wedstrijd loopt op rolletjes voor LRC en ook Thirza pikt haar doelpuntje mee. Inmiddels staat de teller op 6.

Door een mooie aanval vanuit de verdediging komt de bal terecht bij Anouk. Suus heeft dit gezien en stelt zich op voor het doel van de tegenstander, Anouk speelt de bal voor het doel en Suus maakt haar 1ste doelpunt voor LRC. 0-7. GJS gelooft het verder wel en probeert toch nog een treffer te maken. Ondanks de achterstand blijft GJS voetballen en scoort men de ere treffer.

Net voor het einde van de wedstrijd maakt ook Jesslyn haar 2de doelpunt waarop de eindstand een feit is, 1-8.

We eindigen zoals gewoonlijk met de strafschoppen. Deze eindigen in een gelijke stand.

De meiden en coaches verzamelen zich rond de middenstip. Wat een wedstrijd!

Ook krijgen de meiden complimenten van de meegereisde supporters.