4 - 3

LRC JO19-1

25 augustus 2018 13:45

Opstelling LRC JO19-1

Met het volledige team vertrokken we naar Rotterdam voor een oefenwedstrijd tegen XerxesDBZ, ook een hoofdklasser. Op een mooi kunstgras veld speelde we een wedstrijd met twee gezichten en verloren we uiteindelijk terecht met 4-3.

De eerste 20 minuten was het een gelijk opgaande wedstrijd, XerxesDBZ had meer balbezit en vond elkaar makkelijker. Zij hadden veel beweging in het team en rouleerde overal op het veld. Maar wij stonden prima en elke keer waren we op tijd om de aanval te onderbreken. Omdat we in deze fase bij een onderschepping de bal bij een teamgenoot kregen waren er mogelijkheden om gevaarlijk te worden in de omschakeling. Toch werd het 1-0 toen een bij een scherpe voorzet de bal tussen Levi en de verdediging kwam en hun speler geheel vrijstaand scoorde. Gelijk daarna een goede kans voor Adem, maar door een goede redding bleef het 1-0. Toen het een paar minuten later 2-0 werd door een afstandpoeier werden we 20 minuten overlopen. De gaten tussen de linies werden steeds groter waardoor XerxesDBZ constant tussen de linies kon spelen. Hierdoor hadden ze vooral op het middenveld constant een man meer en vonden ze gemakkelijk hun snelle aanvallers. Het was wachten op meer goals en bij het fluitsignaal stond er 4-0 op het scoreboard.

In een hele stille kleedkamer (normaal chaos) was het duidelijk dat het 2e helft anders moet. Voetbaltechnisch legde we het af dus moest het meer een gevecht worden. Afgesproken om als team meer in te zakken zodat er geen ruimte was tussen de linies en de bewegingsruimte voor XerxesDBZ minder werd. Onze momenten zouden nog komen om de 2e helft te 'winnen'.

Het begin van de 2e helft was nog steeds voor XerxesDBZ, zij speelde de bal goed rond maar het begon langzaam te kantelen. Steeds meer ballen konden we onderscheppen op het middenveld en werden de omschakelingen steeds gevaarlijker. XerxesDBZ leed steeds meer balverlies (een verdienste) en ineens was daar een doelpunt voor ons. Een onderschepping op het middenveld werd snel naar voren gebracht waarbij de Axel zijn actie in zette. Met een "simpele" voetbeweging speelde hij een tegenstander uit en schoof beheerst de 4-1 binnen. XerxesDBZ ging vanaf dit moment niet meer als team opereren en wij kwamen nog beter in de wedstrijd. De gelijkopgaande strijd leverde voor beide teams kansen op maar het was alleen LRC dat het nog nog vond. Eerst was het goed doorzetten van Yannick waardoor de bal wat gelukkig voor de voeten van Axel viel en hij zijn tweede van de middag maakte. Net voor tijd een goede actie van Desley naar binnen toe, goede steekbal op Dani en hij schoot de 4-3 in het dak van het doel.

Het was een leerzame oefenwedstrijd waarbij we een goede veerkracht hebben getoond. Zolang deze groep het kan opbrengen hard voor elkaar te werken gaan we een mooi seizoen tegemoet. Natuurlijk moet het voetbaltechnisch en tactisch beter, maar dan gaan we met z'n allen hard aan werken.

Woensdag 29 augustus spelen we een oefenwedstrijd tegen OJC Rosmalen JO19-2.