3 - 1

TEC JO-19-1

18 augustus 2018 10:00

Opstelling

Na de eerste trainingen werd het tijd voor een wedstrijd. Zo een eerste wedstrijd staat in het teken van wedstrijdritme op doen, wennen aan elkaar en voornamelijk aan de trainer. In deze doelen hebben we een goede start gemaakt.

Na een eerdere afzegging konden we gelukkig nog oefenen tegen TEC. Alleen bij GVV uit Geldermalsen bleek een kunstgrasveld beschikbaar om 10.00 uur. Vroeg uit de veren, maar dan mag je wel een nieuw veld openen. De niet complete selectie, vanwege vakanties, werd aangevuld door Matthijs, Thim en Twan uit de JO17-1.

De eerste helft was compleet voor LRC en had TEC weinig in te brengen. Er werd fris gevoetbald en gemakkelijk gecombineerd op de helft van de tegenstander. Ondanks dat TEC zich terugtrok konden we op deze manier veel ruimte op het veld vinden. Dat je snel een doelpunt maakt helpt ook voor het vertrouwen. Het was een doelpunt uit het boekje, een crossbal door Owen naar de opkomende Leslie, balletje diep achter de verdediging waarbij Daam net iets eerder bij de bal is dan hun keeper en de bal teruglegt op Adem, 1-0.

LRC bleef drukken en al snel volgende de 2-0, iets gelukkig viel de bal voor de voeten van Thim die gemakkelijk de 2-0 aantekende. Ondertussen stapelde kansen zich op en werd het uiteindelijk 3-0, waarbij Adem naar rechts was uitgeweken, een strakke voorzet gaf die werd binnengelopen door Desley bij de 2e paal.

Vanaf dat moment ging de voet van het gaspedaal en kwam TEC er mondjesmaat uit, ze kregen wat meer ruimte omdat de omschakeling bij ons minder werd. Uiteindelijk één grote kans terwijl wij nog genoeg mogelijkheden hadden om de score verder uit te breiden.

In de tweede helft werd het een gelijke strijd. TEC zakte nog verder in en hier hadden wij moeite mee. Veel te veel bleven we centraal in de trechter lopen of waren we onzuiver in de passing. Hierdoor kwam TEC er gevaarlijk uit in de omschakeling en verloren we veel energie aan het herstellen.

De energie raakte op en omdat we niet compact gingen staan werden de afstanden tussen de linies veel te groot. Hierdoor was er geen druk meer op de tegenstander en kwamen ze gemakkelijk op onze helft in de opbouw. Uiteindelijk viel er nog een doelpunt voor TEC rond de 80e minuut.

Al met al een goede oefenwedstrijd om het seizoen te beginnen. In de eerste helft een goed combinerend LRC en een zwakkere tweede helft met verbeterpunten. De 25e spelen we bij XerxesDBZ tegen hun JO19-1.

Dank aan GVV voor het gebruik van het veld en LRC JO17-1 voor het uitlenen van hun talenten. Daarbij kregen we van TEC in de rust water en bananen, leuk gedaan!