78'

Groep 1 34

8 september 2018 12:00

Opstelling LRC JO19-1

Na de nederlaag van vorige week tegen Nivo Sparta was het zaak om de tweede bekerwedstrijd wel in winst om te zetten. Dit moest gebeuren op het kunstgrasveld van Tricht, zij hadden vorige week met 2-1 gewonnen van Leerdam Sport. Liam van de JO17-1 sloot aan om te zorgen dat we 12 man hadden. Niels en Stefan zijn geblesseerd en Desley heeft nog 2 wedstrijden uit te zitten.

Waar we in eerdere wedstrijden een verdedigende tactiek hanteerde vanuit een 1-4-3-3 systeem werd Tricht bestookt vanuit een 1-4-4-2 opstelling met hoge druk. Dit zijn mooie potjes om wat anders te proberen.

Vanaf de eerste seconde was duidelijk dat LRC de beter ploeg was. De bal ging makkelijker rond en we waren veelvuldig op de helft van de tegenstander te vinden. Voornamelijk Damian en Leslie kregen op de backpositie veel ruimte om op te bouwen. Hierbij moeten we leren om de bal sneller te laten gaan en vooral te switchen van kant. Bij de 0-1 gebeurde dit, de opbouw van links waarbij de bal geopend werd op de snelle Stijn. Vanaf rechts gaf hij een voorzet en Daam schoot op de paal en via de keeper binnen. Daarna waren we vooral gevaarlijk via standaardsituaties, we hadden genoeg vrije trappen en hoekschoppen. Tot uitgespeelde kansen kwamen we niet omdat ons middenveld te diep speelde en er eigenlijk met twee linies gespeeld werd. Dan zijn er te weinig afspeelmogelijkheden tussen de linies en is het makkelijker verdedigen voor de tegenstander. Na een half uur werd het toch 0-2. Een afgeslagen bal kwam via Dani bij Adem en hij schoot van afstand hard raak.

In de tweede helft ging Tricht opportunistischer spelen met een extra aanvaller, daarbij was hun snelle linksbuiten de gevaarlijkste man. Via hem kwam direct na rust ook de 1-2. Er was geen druk op de bal en de linksbuiten werd weggestuurd, hij legde hem voor en bij de tweede paal was het raak. Het was goed dat twee minuten later de marge weer twee werd. Tricht verloor de bal in de opbouw en in een snelle omschakeling ontving Daam de bal in de 16, hij legde terug op Adem die de 1-3 maakte. Dit gooide de wedstrijd op slot en was het wachten op meer goals van LRC. Echter waren we onzorgvuldig in onze kansen. De wedstrijd zakte in, LRC gaf minder druk en Tricht kon niet gevaarlijk worden. Uiteindelijk werd het nog 1-4. Axel stuurde Adem weg, hij schoot op de keeper waarbij Liam de rebound netjes aflegde en het voor Daam gemakkelijk was om zijn tweede te maken.

Een verdiende overwinning waarbij LRC voornamelijk het eerste deel van de wedstrijd goed speelde. Volgende week spelen we tegen Leerdam Sport JO19-1, een wedstrijd waarin we moeten laten zien dat we klaar zijn voor de competitie.