Nivo Sparta JO19-1

Groep 1 34

1 september 2018 14:15

Opstelling

De eerste bekerwedstrijd was een 'thuiswedstrijd' tegen Nivo Sparta. Vanwege de werkzaamheden aan het Glaspark konden we gelukkig in Zaltbommel spelen. Vorig jaar werd er met 8-1 verloren en blijkbaar bestond het team toen uit veel 1e jaars, want er waren veel bekenden voor sommige jongens. In de warming-up stond deze uitslag al op het scoreboard te pronken, we wisten wel dat het een zware pot zou worden.

Met Niels voorlopig uitgeschakeld, Desley geschorst voor alle bekerwedstrijden, Daam introweekend en Stijn ziek thuis hadden we wederom hulp nodig vanuit de JO17-1. Gelukkig kwamen Thim en Evan de gelederen versterken.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Nivo Sparta de dominante partij, met een behending middenveld en snelle buitenspelers werden wij al snel teruggedrongen. Er was veel gevaar voor het doel maar grote kansen waren er niet voor Nivo. Toch werd het na 20 minuten 0-1 voor de 'gasten' toen een vrije trap ongelukkig in eigen doel werd gekopt door Koen. Zonde dat we niet langer de 0 kon houden want ondanks de kwaliteiten van de tegenstander kwamen in de volgende 25 minuten ook de zwaktes naar voren. De verdediging oogde op sommige momenten erg onzeker en wij lieten het na om dit af te straffen. Vooral Axel was een plaag en liet vaak genoeg zijn hielen zien. Hij en Damian kregen 100% kansen maar elke keer was het net niet waardoor we met 0-1 gingen rusten.

In de tweede helft begonnen we niet verkeerd en waren we in staat om mee te voetballen, en juist in deze fase krijgen we in mum van tijd twee doelpunten om onze oren, eerst krijgt een speler iets te veel tijd in de 16 en met wat geluk schiet hij binnen. Snel daarna 0-3 als de buitenspelval mislukt. Ondertussen blijven we in de omschakeling gevaarlijk en zijn er nog goede kansen voor Axel en Adem. Ondertussen kan Koen niet meer verder en wordt hij vervangen door Evan.

Nivo blijft de bovenliggende partij en maakt na een goede individuele actie ook nog 0-4. De wedstrijd is gespeeld en we zijn alleen nog in staat om de eretreffer te produceren. Axel zet een aanval op vanaf de middenlijn, gaat een 1-2 aan, dribbelt verder en schiet beheerst binnen.

Uiteindelijk verdiend verloren van een goede tegenstander. We moesten grote delen van de wedstrijd alleen achter de man aanrennen en waren helaas niet in staat om aan dit niveau te tippen in balbezit. Maar iedereen heeft hard geknokt en met een beetje geluk hadden we met onze kansen een mooiere uitslag kunnen neerzetten.

Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen Tricht, hopelijk kunnen we dan wat meer vooruit gaan voetballen.