Ondanks uitslapen geen winst voor LRC JO11-1.

HSSC'61 JO11-1

2e klasse 08

7 april 2018 10:00

Zaterdag stond de wedstrijd tegen HSSC'61 JO11-1 op het programma.

We moeten voor het eerst om 10:00 uur de wei in, wat voor de leiding van LRC JO11-1 een geschenk is. De wedstrijden op een vroeger tijdstip worden altijd slaperig gestart.

De verwachting waren dus hoog, meegenomen in het achterhoofd, dat de tegenpartij verloren had van Tricht. Een team waar wij 5-3 van gewonnen hadden.

De scheidsrechter floot om 10:00 uur voor het begin van een zeer mooie zaterdag (qua weer). Al heel snel komen de bezoeker op 0-1 en 0-2, het latere tijdstip helpt dus helemaal niets. Eindelijk scoort Nathan na een mooie solo de 1-2, zou het dan toch nog goed komen met onze knulletjes? Helaas loopt de tegenstander al snel uit naar 1-6 , waarna Thijs net voor de rust de 2-6 op het scorebord zet.

In de rust proberen we het team wakker te schudden en als de tweede helft start, lijkt het geholpen te hebben. Heel snel komen we op 3-6. Een fraaie assist van Djamiel op Nathan, die netjes de bal achter de keeper plaatst. Vlak daarna weer een mooie aanval van ons en wederom scoort Nathan na een assist van Djamiel de 4-6.

Het geloof, zeker van mijn kant, groeit met de minuut, eindelijk spelen ze naar hun kunnen. Helaas voor ons scoort de tegenstander al weer snel de 4-7 en de 4-8. Nathan scoort nog wel de 5-8, na een assist van Thijs. Vlak voor het eind scoort de tegenstander nog de 5-9. Ondanks een veel betere tweede helft, spelen we niet constant genoeg en behoede de keeper het matig draaiende team voor de dubbele cijfers. Door de stevige keeperstrainingen van Ronald blijft de keeper groeien.

Op naar de volgende wedstrijd, waarin wij hopen een beter draaiend team te zien, want wij weten dat ze veel beter kunnen spelen, dan dat ze de laatste twee wedstrijden hebben laten zien.

Ondanks de nederlaag hadden we nog wel wat te vieren, want we waren de eerste helft van het seizoen ongeslagen kampioen geworden en dat is toch een hele prestatie. En zoals elk kampioene elftal bij LRC, hadden de jongens nog een frietje met een drankje te goed, die ze zaterdag verzilverde. De friet en het drankje werden gesponsord door supporters verenging “Door Weer en Wind”. Namens de spelertjes en begeleiding bedankt, de kinderen en begeleiding hebben er van genoten.

Woensdag staan de kids voor een fantastische nieuwe uitdaging en mogen ze spelen tegen een jeugd elftal van FC Utrecht in Utrecht. Ondanks dat we altijd willen winnen, zal het hier voornamelijk gaan om de belevenis en een leuke pot voetbal. We spelen dan volgens het  8 tegen 8 systeem van de KNVB.