Tricht JO11-1

2e klasse 08

10 maart 2018 8:30

Arnold Stam

Vandaag is het dan zo ver, na twee afgelaste wedstrijden, onze eerste wedstrijd in de tweede klasse.
We spelen thuis tegen Tricht JO11-1. Deze jongens hadden al een wedstrijd gespeeld en met 5-0 gewonnen van MVV'58.
Een tegenstander waar wij met een oefenwedstrijd 7-3 van verloren hadden.

Om 8:30 fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd, gelijk worden we flink terug gedrongen. Een goed samenspelend Tricht creëerde kans na kans. Maar vandaag drukt onze keeper Sem een grote stempel op de wedstrijd, door zeer veel mooie reddingen te verrichten.
Het goede keeperswerk scheelde ons zeker 6 doelpunten tegen. Uiteindelijk scoort de tegenstander dan toch de 0-1.
We laten onze koppies niet hangen en vlak erna, tijdens een aanval wordt Djamiel onderuitgehaald, op zo'n 20 meter van het goal van de tegenstander. Djamiel wil de vrije trap zelf nemen en schiet de bal hoog in de linker kruising, wat een fantastische goal.
Uiteindelijk gaan we de rust in met een 1-1 stand en hier mogen we zeker niet ontevreden over zijn.

In de rust was er flink wat te bespreken met onze jongens. Na een stevige peptalk en een applaus voor Sem gingen we de tweede helft in.

We beginnen de tweede helft een stuk beter, de reden hiervoor was misschien wel de Dextro die Steven ze gevoerd had als doping. Vrij snel kwamen we door een solo van Thijs op 2-1 voorsprong. Kort daarna volgde er een solo van Nathan die de 3-1 scoorde.
Een compleet andere wedstrijd is het geworden, tegen een eigenlijk beter samenspelende tegenstander. Wederom breekt Thijs door en maakt de 4-1. Wat een wedstrijd. We krijgen weer een vrije trap mee, op weer een meter of 20 van het doel van de tegenstander. Djamiel gaat weer achter de bal staan en schiet de bal nu keihard tegen de lat. Niet veel later weer een aanval van ons, waar Djamiel een mooie assist geeft aan Thijs, die beheerst de 5-1 scoort.
De tegenstander gaat nu veel druk zetten. Ondanks nog een paar goede reddingen van Sem en heel veel vechtlust van onze jongens kunnen we niet voorkomen dat het toch nog 5-3 word.
Eindelijk fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd, onze jongens zijn leeg gespeeld, maar hebben de wedstrijd over de streep getrokken in ons voordeel.

Al met al toch een welverdiende overwinning en de  eerste 3 punten zijn binnen.
Wij als leiders en de trainer waren zeer tevreden, hoe het hele team heeft gevoetbald en zich staande heeft gehouden in hun eerste wedstrijd in de tweede klasse .