39'
48'

Hoofdklasse 2

24 maart 2018 8:30

Het is 24 maart en we schrijven pas de 3e competitiewedstrijd van de JO10-1. Het is lang koud geweest en de velden waren niet altijd goed bespeelbaar, maar nu lag het veld bij LRC er aardig bij. Tijd dus weer voor een lekker potje voetbal. Vandaag tegen OJC Rosmalen JO10-1. Een grote vereniging met vele teams in deze leeftijdscategorie, dus er valt daar wat te selecteren. Een pittig potje dus te verwachten en dat na een week waarin er 2x is getraind en op woensdag alle jongens meededen met het schoolvoetbaltoernooi. Daar speelden ze tegen elkaar i.p.v. met elkaar dus de trainers moesten vandaag de neuzen weer dezelfde kant op zien te krijgen.

Bram en Luc Rousselet beginnen vandaag in de wissel en verder is het de vertrouwde opstelling. LRC begint goed aan de wedstrijd en er komen wat kansjes, maar het is OJC Rosmalen die de score opent na 10 minuten. Het duurt slechts een minuut en de gelijkmaker ligt er al weer in. Milan geeft een pass op Eren en die knalt de bal achter de keeper. 1-1. Nog geen twee minuten verder legt Eren weer aan voor een schot. De bal vliegt richting keeper waarvan we al hadden gezien dat het een goede was. Maar deze bal beoordeelt hij niet goed en zijn slippertje zorgt voor onze voorsprong. Dan gaat Lyam mee naar voren, hij verovert de bal en omspeelt een paar spelers en schiet op doel. De bal spat uiteen op de lat. Jammer, dit had meer verdiend. OJC komt er op slag van rust nog een paar keer goed uit en scoort uit een mooie aanval, waarvan we moeten zeggen dat het er allemaal niet erg scherp uitzag van onze kant.

In de rust de puntjes op de i en door. We komen goed uit de startblokken en Jens scoort, na goed doorzetten, de 3-2. De Leerdamse boys werken hard maar OJC wordt sterker en sterker en de krachten vloeien weg. Lyam vecht verbeten duels uit met de spits van OJC die af en toe wat gefrustreerd reageert. Ook de rest van de verdediging met beide Luc’s en Ziyon werken voor wat ze waard zijn. Voorin knokt Bram ook voor elke bal. OJC lijkt te scoren maar Lyam kopt de bal van de achterlijn. Een minuut later is het wel raak en staat het weer gelijk. Na een kwartier in de tweede helft krijgt OJC een vrije trap te nemen. De spits haalt zijn gram en scoort 3-4. De pijp is leeg en we staan op achterstand. Kunnen we dit nog omkeren? Er ontstaat zoveel ruimte op het veld dat het over en weer countervoetbal wordt. LRC valt aan en Luc Rousselet schiet naar voren richting Milan die de bal over de keeper heen kopt. 4-4, niet te geloven. Met nog 8 minuten op de klok is het spannend. Leggen beide teams zich neer bij het gelijkspel of gaan ze voor de winst. Simpel antwoord. Op deze leeftijd gaan ze altijd voor de volle winst. Met nog 1 minuut te spelen krijgen we een corner te nemen. Lyam gaat achter de bal staan, hij zet voor en spits Milan kopt hard binnen! 5-4, we gaan winnen! Wat een stunt! Nog even op de tanden bijten en vasthouden, maar het lukt. De scheidsrechter fluit voor het einde en de drie punten zijn binnen.

Het was een zware voetbalweek voor de mannen maar eentje waar we met plezier op terugkijken. De teamspirit bracht ons vandaag de overwinning en dat is een groot compliment waard aan spelers en begeleiding! Volgende week zijn we vrij en dan gaat de competitie in deze sterke hoofdklasse verder. Wie weet wat dat nog brengt.