32'
34'

Hoofdklasse 2

5 mei 2018 8:30

De JO10-1 kon vandaag weer aan de bak voor een pittig potje tegen de nummer 3 van de ranglijst, FC Engelen JO10-1. Het was heerlijk weer en sportpark Bruinsdeel lag er weer zonnig bij. De ploeg was vanwege vakantie niet compleet. Milan en Luc Rousselet waren niet aanwezig en werden vervangen door Dion en Donny van de JO10-2.

Om 08.30 uur fluit de scheidsrechter voor het begin en we zien dat we gelijk onder druk komen te staan. FC Engelen heeft een aantal handige spelers die elkaar goed weten te vinden. Daarentegen zijn onze spelers niet zo snel meer onder de indruk van goed spelende tegenstanders. De backs Ziyon en Luc van Bruchem knokten voor wat ze waard waren en Lyam zorgt voor het slot op de deur en de spelvoortzetting van achteruit. Voorin konden we er regelmatig toch uitkomen omdat FC Engelen ver voor hun eigen doel voetbalden.

In de 9e minuut dan toch de achterstand. Luc van Bruchem schuift per ongeluk de bal achter keeper Max. 0-1. Hij is even van slag en verdrietig maar wordt al gauw getroost dat zoiets kan gebeuren. Net een minuut later is het al weer gelijk. Lyam passt strak in op Eren, die zich goed vrij draait en binnen schiet. Dan gaat het over en weer. FC Engelen raakt twee keer de lat en LRC krijgt wat schietkansen. Jammer voor de ploeg dat vlak voor rust de 1-2 valt. Een tegenvaller.

Na rust hopen we het beeld te kunnen keren. Dion heeft de plek van Luc van Bruchem overgenomen en doet het prima. Een Donny knokt voor wat hij waard is op het middenveld samen met Bram en Eren. En Jens is er dan ook nog om de opbouw te verstoren. Maar in plaats van het tij te keren, scoort FC Engelen twee keer achter elkaar. Eerst gaat een schot van afstand via het been van Lyam de andere kant op achter Max en kort daarna de 1-4. Hoe gaat onze ploeg hierop reageren. FC Engelen wordt een beetje arrogant en gaat achterin met de keeper heen en weer spelen om tijd te winnen en ons uit te dagen. Als je dat doet, moet je het wel goed doen, want Donny is er een keer als de kippen bij, pakt de bal af van de keeper, en scoort 2-4. Beetje dom van FC Engelen want zo brengen ze ons weer terug in de wedstrijd. Want twee minuten later een pass van achteruit richting Eren die 3-4 scoort met een fantastische stift over de uitlopende keeper. LRC gelooft er weer in en er is nog tijd. De kans van de wedstrijd is voor Jens maar de bal gaat er niet in, evenals een schot van Lyam dat via Jens net over het doel gaat.

Dan fluit de scheidsrechter voor het einde en hadden we op basis van het laatste deel van de wedstrijd best een gelijkspel verdiend. We moeten erbij zeggen dat FC Engelen als ploeg wel een tikkie beter was. Jammer dat het geen punten heeft opgeleverd maar de jongens van de JO10-1 blijven onze strijders!! Bedankt Donny en Dion voor jullie invalbeurt vandaag. Jullie deden het prima! Volgende week spelen we thuis tegen nummer 2 van de ranglijst in deze hoofdklasse, Zwaluw VFC JO10-1. Wederom een pittig potje, maar dat zijn meestal wel de leukste!