2 - 6

GVV'63 JO11-1G

2e klasse 08

28 april 2018 10:00

Vandaag staat onze zesde wedstrijd op het programma een wedstrijd tegen GVV ’63 JO11-1.
GVV ’63 is een ploeg die net als ons 6 punten heeft, dus misschien een mogelijkheid voor ons om weer eens te winnen. Wat we wel merken, is dat het verschil tussen de tweede en derde klasse groot is.

Een aantal van onze splers genieten van een vankantie, waardoor Cass met ons meespeelt een gastspeler van JO11-2.

Om 10:00 uur is de aftrap en al gauw is duidelijk, dat de 2 kleinste spelers van GVV’63 zeer behendig spelers zijn. Deze 2 spelers sturen onze jongens regelmatig de verkeerde kant. Het duur dan ook niet lang of we kijken al tegen een 0-2 achterstand aan.
Een uitbraak van Djamiel met een assist op Nathan zorgt voor de  1-2. Echter brengt dit doelpunt niet de ommekeer in de wedstrijd en GVV’63 scoor al snel de 1-3. Vanuit een corner scoort Nathan de 2-3.
Zowel voorin als achterin kunnen we niet domineren. De afstand tussen de mensen achterin en voorin is te groot, hierdoor zijn de spelers voorin moeilijk te bereiken.  Nog voor rust kijken we tegen een 2-5 achterstand aan. Deze uitslag zou nog groter zijn geweest, als Cass niet na een redding van de keeper, via een sliding de rebound weet te voorkomen. Bij deze actie loopt hij een behoorlijke schoenafdruk van een GVV’63 speler net boven zijn knie op. Deze actie is gelijk de laatste actie voor de rust. Gezegd mag worden, dat Cass de eerste helft de best spelende speler aan LRC zijde was.

In de rust word duidelijk dat de Cass behoorlijk last heeft van de plek boven zijn knie. Ondanks dat we de plek gelijk koelen met ijs, begint het behoorlijk blauw te worden.

In de rust proberen we de jongsens duidelijk te maken dat ze compacter moeten gaan spelen.  Ook vertellen we, dat er een buitenspeler bij de uittrap van onze keeper, naar de spits toe moet, om deze te helpen. We verliezen nagenoeg elk duel om de bal voorin als onze keeper uittrap. Na nog enkele andere tactische aanwijzingen is het tijd voor de tweede helft.

De tweede helft was zeker vanaf onze zijde de betere helft. Er word meer gestreden. Ook de duels worden van beide zijde harder, wat ook aan de zijde van GVV’63 voor enkele pijnlijke momenten zorgden. Ondanks dat ons spel de tweede helft beter is en dit ons toch een aantal kansjes opleverde, die we dan net niet goed uitgespeelde, kwamen we niet tot scoren.  Doordat we meer naar voren voetbalde, waren de ruimtes achter de verdeging groter. Het was dus aan de keeper om ook ver van zijn doel af te spelen en mee te voetballende. De ballen die door de verdedeging kwamen, waren dan ook voor de keeper. GVV’63 komt nog wel een keer tot scoren, waarmee de eindstand op 2-6 komt.

Onze gastspeler Cass heeft zich goed staande gehouden tijdens dit duel, spijtig dat hij aan het eind van de eerste helft gebleseerd raakte, waardoor hij de tweede helft niet meer voluit kon gaan.

Volgende week hopen we dat hij weer hersteld is, want ook dan missen we nog steeds een aantal spelers en is het de vraag of we wel aan  genoeg spelers kunnen komen. Misschien is het tijd voor een baal dag op te nemen?

Als we volgende week spelen, spelen we bij MVV’58, de koploper in de competitie.