LRC JO13-1

LRC Leerdam JO13-1 - Hoofdklasse G

10 maart 2018 11:15

Vooraf gingen de paars-witten met niet al te hoge moet naar Tiel toe wetende dat de thuiswedstrijd een enorme afstraffing was en we dit jaar nog niet hebben weten te scoren, maar goed hij stond nu eenmaal gepland dus het beste er maar van maken.

Door afwezigheid van Platon en het feit dat Renzo en Stijn niet super fit waren had Bert gevraagd aan Luck van Bruchem (het jongere broertje van Joris) om uit voorzorg zich in Lrc kleding te hijsen en als extra wissel op de bank plaats te nemen.

Bert en Rody zaten met de twee wissels op de bank en de bank van de thuisploeg was totaal gevuld daar zaten wel vijf wissels naast de leider.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter volgde er voor de neutrale toeschouwer een saaie wedstrijd Lrc had middels een 4-4-2 opstelling een muur gebouwd op hun eigen helft en met gepaste succes.

De mannen van Flipje kwamen zelden erdoor en wij kwamen nauwelijks op de andere helft tot halverwege de eerste helft toen wist een aanvaller van de thuisploeg door te breken in de as van de zestienmetergebied en van daaruit de 1-0 ruststand op het scorebord te zetten.

De tweede helft is Renzo naar de bank gegaan en kwam Stijn erin en zagen we eigenlijk het zelfde beeld als voor de rust en weer halverwege de tweede helft kwam de 2-0 op het scorebord waardoor Bert besloot om Luck van Bruchem zijn eerste speelminuten op een heel veld te gunnen hij kwam erin voor zijn  broer Joris.

Niet lang erna werd het echt duidelijk dat Stijn niet verder kon waardoor Joris weer terug het veld in moest waardoor moeder van Bruchem ineens vol trots veranderde in een Japanse en haar smartphone vol zette met foto's

Het enigste en grootste hoogtepunt aan paars-witte zijde kwam op naam van die andere Joris toen de thuisploeg een vrijetrap mocht nemen aan de rand van de zestienmeter.

Iedereen zag de bal richting de verre kruising gaan en telde de 3-0 op het scorebord maar daar waren ook ineens de handen van Joris die met een katachtige duik de bal uit het doel tikte en zo het terechte applaus kreeg van iedereen die de wedstrijd aan het volgen was.

De eindstand was dus door deze prachtige redding 2-0 een uitslag waar mee te leven viel ondanks dat het geen punten opgeleverd heeft toch grote complimenten voor de inzet door middel van een applaus van de meegereisde supporters.