2 - 2

LRC JO13-1

LRC Leerdam JO13-1 - Hoofdklasse G

24 maart 2018 11:30

Vooraf was het de wedstrijd die echt gewonnen moest worden om uit de gevarenzone (de onderste 2 plaatsen degraderen uit deze klasse) te komen.

Door afwezigheid van Eljounai en Jorris van Bruchem moesten de leiders nog op zoek naar versterking deze werden gevonden bij het team JO 11-1 het waren Nathan en Djamiel die bereid waren na de wedstrijd met hun eigen team ook hun diensten te verlenen tot tevredenheid van Bert/Trann en Rody.

Na het eerste fluitsignaal verplaatste het spel al vrij vlot richting de helft van de thuisploeg en na nog geen twee minuten spelen dreigde Maurits door te breken maar net voor hij de zestien in wilde gaan werd hij neer gelegd.

Dit was een mooie positie dus gingen onze vrijtrappenspecialisten achter de bal staan nu was het de beurt aan Luuk en we zagen de bal mooi over de muur gaan maar hij ging helaas niet met de juiste snelheid waardoor de keeper hem vrij eenvoudig kon weren.

Toch gaf deze vrijetrap de paars-witten de nodige vleugeltjes en volgde de ene aanval na de andere wat na ongeveer tien minuten als je het mij vraag leidde tot de mooiste van de hele wedstrijd.

Nadat Thomas de bal had afgepakt van de tegenstander stuurde Maurits hem diep over de rechterflank naar Daan die de bal terug legde op de aangesloten Luuk die met een mooie boogbal (het was net alsof we de gewonnen finale van 1988 terug zaten te kijken zo mooi was die voorzet) de bal naar de helemaal vrijstaande Platon speelde en op zijn beurt deed Platon hetzelfde als toen die tijd van Basten deed hij nam de bal vanuit de lucht op zijn pantoffel en liet zo alles en iedereen die paars-wit ademde juichen voor de 0-1 voorsprong die op deze manier op het scorebord kwam.

Dit prachtig doelpunt gaf de mannen van Bert/Trann en Rody vleugels en de druk op onze Brabantse vrienden bleef aan en vijf minuten na de openingstreffer werd Renzo gevonden die vanaf de linkerkant de zestien was binnengelopen hij bleef koelbloedig en schoot de bal keurig langs de keeper in de verre hoek 0-2

Er leek geen vuiltje aan de lucht want we speelde beter en met een 0-2 voorsprong was het eigenlijk wachten op wanneer de derde zou vallen deze kwam er wel maar niet zoals verwacht voor ons maar voor de thuisploeg die bij vrijwel hun eerste tegenaanval het net achter Joris wist te vinden met ook dat mag gezegd worden  een keurig schot uit tweede lijn waardoor de 1-2 op het scorebord stond aangegeven.

Ondanks de aansluitingstreffer was nog altijd het gevoel van het gaat wel goed komen dus was het des ter zuurder dat vlak voor rust een aanval van ons werd afgeslagen en uit de tegenaanval uitgerekend de 2-2 ruststand kwam.

Vlak na de limonade konden we voor het eerst in deze wedstrijd blij zijn dat we niet op achterstand kwamen een bal kwam langzaam door de lucht richting Jorris het leek net alsof hij hem rustig kon oppakken maar vlak voor hem kwam hij op de grond en met een rare stuit ging de bal over hem een raakte de paal en kwam zo in zijn handen terecht doordat hij zich had omgedraaid.

Wellicht door dit merkwaardige voorval werd de tweede helft een spannende en enerverende helft waarin het onze mannen lukte om de tegenstander niet te dicht bij Jorris te laten komen en halverwege de tweede helft brak Renzo wederom door en nu probeerde hij de keeper in de kortte hoek te passeren maar helaas ging zijn schot rakelings lang de voor ons verkeerde kant van de paal.

Even later werd een schot van Daan nog net aangeraakt door hun keeper waardoor ons slechts een corner restte hetgeen de leider van onze Brabantse vrienden  zich niet in kon vinden waarop de goed fluitende scheidsrechter hem terecht de mond snoerde door te zeggen dat hij zich moest gedragen anders mocht hij zich naar de tribune verplaatsen zover kwam het gelukkig niet.

Vlak voor tijd probeerde Luuk nog met een mooi boogballetje de iets voor zijn doel staande keeper te verrassen maar zijn boogbal was iets te hoog waardoor hij net over de lat ging.

Dus werd de 2-2 ruststand ook de eindstand en hielden we slechts 1 puntje over aan dit duel.

Hiermee deden we onszelf iets te kort zeker omdat er meer in zat en we eigenlijk sterker waren dan onze tegenstander.