LRC JO13-1 verliest maar speelt goede wedstrijd

2 - 3

Bavel JO13-1

LRC Leerdam JO13-1 - Hoofdklasse G

17 maart 2018 10:00

Vol ongeloof belden de leiders van vv Bavel naar Lrc of de wedstrijd inderdaad wel door ging, want de Bavelse hei was bedekt met een laag sneeuw van ongeveer 5 cm.

Eenmaal aangekomen bij Bruinsdeel begrepen ze dat het wel door kon gaan wel moest iedereen op of rond het veld zich goed warm aankleden want de thermometer gaf -2 aan en door de snijdende wind voelde het zeker aan als -10.

Bert en Rody konden niet beschikken over Renzo en Eljounai maar gelukkig waren Sim,Lars en Yannick er als hun vervangers bij. Leuke bijkomstigheid was dat de oudere broer van Lars vandaag als scheidsrechter de wedstrijd in goede banen moest leiden. Zo was het voor de tweede achtereen volgende keer dat er twee broers aan de wedstrijd meededen.

Na het eerste fluitsignaal volgde er een leuke eerste helft waarin de paars-witten met karakter speelde en zich vooral niet lieten kleinmaken door de op de ranglijst tweede staande Brabanders.

Halverwege de eerste helft werd het karakter beloont nadat Maurits met een subtiel steekpasje Sim op de rand van de zestienmeter wist te bereiken die vervolgens op zijn beurt de zestienmetergebied vanaf rechts inging en de bal met een mooie boog over en langs de uitgekomen keeper in de verre hoek plaatste en zo konden we eindelijk het eerste doelpunt van 2018 vieren met de tot dan toe verdiende 1-0 voorsprong op het scorebord.

Na dat doelpunt bleef het spelbeeld onveranderd en enkele minuten later kon Sim wederom scoren maar hij wilde het overlaten aan Maurits wat achteraf niet de beste oplossing bleek doordat Maurits de bal niet goed wist te raken waardoor de verdedigers makkelijk konden uitverdedigen.

In de rust waren de grote groep supporters die ook de snerpte van de kou trotseerden vol van de goede eerste helft en hoopten dat het een goed vervolg zou gaan krijgen, maar snel nadat de mannen van de limonade terugkwamen op het veld werd duidelijk dat de Bavel met andere bedoelingen naar Leerdam waren gekomen.

Al na twee minuten spelen ging het mis in een uiterste poging de bal te onderscheppen raakte Merijn de bal totaal verkeerd waardoor hij deze onbedoeld tegen de netten achter Joris schoot waardoor de scorebord 1-1 aangaf als tussenstand.

De tegenstander rook bloed en de druk bleef aanhouden na 10 minuten werd een schot vanuit de tweede lijn door Joris verkeerd beoordeeld en ging knullig het doel in en keken we tegen een 1-2 achterstand aan.

Weer vijf minuten later zag de goed fluitende scheidsrechter een overtreding van Bavel over het hoofd met grote gevolgen want daardoor kwam een aanvaller van Bavel vrij over de rechterkant deze wist daar goed mee om te gaan en zette de Brabanders op  een 1-3 voorsprong.

Toch gaven de Paars-witten zich niet gewonnen en vijf minuten voor het eindsignaal wist Luuk met een geweldige steekbal Sim te bereiken die op zijn beurt de zestien inliep en zo oog in oog kwam met de keeper hij bleef rustig en punterde de bal langs de keeper waardoor de 2-3 eindstand op het scorebord kwam.

Ondanks het geen punten op leverde (wat misschien wel volgens de verhouding zal zijn geweest) konden de mannen van Bert en Rody terug kijken op een goede wedstrijd.