1 - 0

WSC JO13-1

LRC Leerdam JO13-1 - Hoofdklasse G

31 maart 2018 10:00

Het team was niet volledig fit zo waren er een aantal spelers die het schoolvoetbal niet zonder kleerscheuren verteerd hadden Stijn en Wessel moesten daarom deze wedstrijd als toeschouwer volgen. In de zoektocht naar vervanging hebben Bert/Trann & Rody de volgende spelers namelijk Yannick en Sim bereid gevonden om met onze mannen te helpen.

Na het eerste fluitsignaal zetten de paars-witten gelijk druk waardoor het spel voornamelijk op de helft van de bezoekers plaats vond.

Ondanks er geen echte kansen uit voort kwamen zag het spel er wel verzorgt uit en iedereen gaf 100 % waardoor de tegenstander in feiten niets in te brengen had op één keer na toen was Jorris alert en pareerde het schot uitstekend.

Mede door deze redding was de brilstand (0-0) nog altijd zichtbaar tijdens de rust waarin supporters tevreden waren over de verrichtingen van onze mannen.

Er volgde een spannende tweede helft waarin de paars-witten weer heer en meester waren op het veld.

Na ongeveer 10 minuten spelen lukte Renzo het om over de linkerflank de zestien in te gaan hij schoot de bal helaas voorlangs waardoor de brilstand bleef staan.

Weer tien minuten later was het de beurt aan Maurits hij wist via een sla-om drie verdedigers van zich af te slaan en ging richting de zestien de keeper van de Waalwijkers was inmiddels uitgekomen en ook hij werd omzeilt door Maurits wat de sluitpost deed doen besluiten om ons niet een doelpunt te gunnen door Maurits neer te leggen.

Er volgde een fluitsignaal en de scheidsrechter gaf ons een vrijetrap maar tot ieders verbazing bleef de keeper gewoon staan.

Dus was het  aan Djaego om via de vrijetrap toch te proberen de verdiende 1-0 in te schieten maar helaas zijn schot ging wel over de muur heen maar kon door de nog onterecht op het veld staande keeper eenvoudig tegen gehouden worden.

Twee minuten later kreeg Eljounai net iets buiten de zestien de bal aangespeeld hij kapte hem naar zijn favoriete linker en schoot de bal richting de goal hij kwam redelijk hoog voor de keeper bij de goal terecht waardoor hij de bal niet goed meer kon verwerken sterker nog via zijn handen ging hij over de lijn en konden alles en iedereen die paars-wit ademde deze adem gebruiken om te juichen want de 1-0 die toen op het scorebord verscheen was volkomen terecht.

Met ziel en zaligheid werd deze voorsprong verdedigt iedereen vocht als een leeuw voor iedere millimeter veld werd met passie gestreden.

En na het laatste fluitsignaal volgde terecht een feestje van het team op het veld en de supporters rond het veld.

Dit zijn drie punten die de hoop weer doet leven dat het gat met de tiende plaats nog te overbruggen is zeker ook gezien het feit dat er na de winterstop beter gespeeld en getreden word door de mannen.