LRC JO13-1: Met het gas erop naar gelijkspel

LRC Leerdam JO13-1 - Hoofdklasse G

2 december 2017 10:00

Ondanks de mist moesten de mannen toch de wei in deze keer ging de reis naar Breda om aldaar tegen de groenen van Baronie te spelen.

Trann en Rody waren er niet dus moest Bert het in zijn ééntje doen namens de leiding gelukkig had hij de beschikking over een volledig fitte selectie.

Nadat de mannen zich onder de tribune (daar waren de kleedkamers) hadden omgekleed en door Bert tactisch klaargestoomd voor de wedstrijd mochten ze zich warmlopen achter de doellijn want er was nog een wedstrijd bezig.

Toen die wedstrijd was afgelopen kon de normale warming-up op het veld beginnen en dat was wel nodig ook want mede door de mist en de temperatuur die rond het vriespunt lag was het akelig koud.

In de eerste helft was het vooral de thuisploeg die aan de bal was onze verdedigers hadden het moeilijk met hun aanvallers die zich vaak snel wisten  wegdraaien waardoor onze verdedigers in de achtervolging moesten uit één van zulke acties zorgde de groenen uit Brabant ook dat de 1-0 op het scorebord kwam.

Toch gaven de paars-witten tegengas nadat Renzo over links de bal terug lag op Eljounai die met zijn linker de bal richting het doel schoot deze werd door een verdediger nog aangeraakt waardoor hij nog in hoogte veranderde maar de keeper wist deze bal toch tegen te houden door zich helemaal uit te rekken.

Kort daarna lukte het de aanvallers van de thuisploeg nog twee keer om door te breken en Jorris te passeren.

Ongeveer 10 minuten voor het rustsignaal gooide Stijn zich volledig in de baan van een schot en met succes toch moest hij een grote prijs hiervoor betalen hij werd in zijn gezicht geraakt vlak bij zijn slaap en zag meteen heleboel sterretjes.

Uit voorzorg is hij vervangen door Platon en gelukkig bleek achteraf dat alles wel meegevallen was.

Vlak voor het rustsignaal was het dezelfde Platon die met een subtiele paas Renzo de diepte instuurde de laatstgenoemde versnelde zodanig dat het leek alsof de twee verdedigers die in de achtervolging waren stil stonden dit is een beetje te vergelijken met de manier zoals Arjan Robben in 2014 tijdens de wedstrijd tegen Spanje het zelfde deed met de Spaanse verdediging en net als Robben wist ook Renzo de uitgekomen keeper te passeren en de 3-1 ruststand op het scorebord te zetten.

Het doelpunt van Renzo werkte positief want amper nadat de mannen hun limonade tot zich hadden genomen was het alweer Renzo die over links op snelheid om zijn directe verdediger heen gelopen was hij speelde de bal naar de voor het doel vrijstaande Eljounai die op zijn beurt met een mooi diagonaal schot de bal tegen de touwen werkte en zo konden de supporters die wel op tijd uit de kantine waren juichen voor de aansluitingstreffer.

Hierna was er volledige controle over de wedstrijd de meeste duels werden gewonnen door de paars-witten en na amper tien minuten spelen in de tweede helft had Eljounai de bal vanaf de rechterkant de zestien in gestuurd en volgde een aantal schoten van o.a. Luuk en Maurits maar deze werden geblokt door de verdediging en kwam uiteindelijk Bij Platon terecht. Hij wist wel zodanig uit te halen waar niemand van de thuisploeg antwoord op had en nadat deze uithaal tegen de touwen tot stilstand was gekomen konden we juichen voor de verdiende gelijkmaker.

Het gas bleef erop staan bij de paars-witten en vooral Renzo zijn snelheid was een lastig te stoppen voor de groenen uit Brabant aan de andere kant moesten we blij zijn dat Jorris een engeltje op de lat had zitten toen vanaf de rechterkant een vrijetrap boven op de dwarsligger terecht kwam gelukkig was dit in de tweede helft het enige wapenfeit van de thuisploeg.

Waardoor er na het laatste fluitsignaal terecht applaus was ook van de supporter van de thuisploeg was er complimenten voor onze mannen volgens hen verdiende wij eigenlijk de drie punten mee naar huis te nemen.

Eerlijk gezegd ben  ik het daar mee eens, maar nadat we 3-0 achter hebben gestaan en het uiteindelijk toch 3-3 is geworden kan je ook zeggen dat die ene punt die eraan overgehouden is ook als een overwinning aanvoelde zeker ook gezien met het vertoonde spel daarbij.