2 - 9

Nivo Sparta JO13-1

LRC Leerdam JO13-1 - Hoofdklasse G

11 november 2017 10:15

Met een fitte selectie werd er gestart, Trann en Rody hadden de mannen goed scherp het veld opgestuurd en de eerste minuten van de wedstrijd werd voornamelijk op de helft van de Spartanen gespeeld.

Toch ging het bij de eerste beste tegenaanval fout Thomas kwam achterin tegen een tweetal aanvallers te staan dit wisten de Spartanen goed uit te spelen en de 0-1 was geboren.

Daarna volgde een belabberde eerste helft waarin de tegenstander veel vrijheid kreeg een aantal keren wist Joris nog wel het één en ander tegen te houden maar hij had vaak pech dat de bal bij totaal vrijstaande tegenstanders terecht en in no-time stond de 0-6 op het scorebord.

Vlak voor het rustsignaal was er toch nog een hoogtepunt in het positieve te melden Daan werd diep gestuurd en wist op snelheid zijn belagers achter zich te laten de keeper kwam uit en  met subtiel lobje wist Daan de bal tegen de netten te werken en zo de 1-6 ruststand neer te zetten.

Na de limonade ging het gelukkig wat beter de paars-witten speelde wat meer op de helft van de Spartanen toch liep de tegenstander uit naar 1-8.

Daarna werd Daan weer een keer in de zestien aangespeeld maar voordat hij een schot kon plaatsen werd hij met een flinke beuk tegen de grond gewerkt de scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen.

Het was aan Maurits de eer om onze tweede op het scorebord te werken dit was hem wel toevertrouwt zijn strafschop liet de keeper kansloos en de 2-8 was een feit.

Daarna volgde een korte periode waarin we zelfs het beste van het spel hadden met een klein kansje voor Wessel die waarschijnlijk de bal niet verwachtte toen Jorris van Bruchem naar hem speelde op het moment dat hij vrij stond bij de tweede paal hierdoor miste hij de bal die hij met een sliding in de goal had kunnen glijden.

Aan de andere kant lieten de Spartanen nog één keer van zich horen door de 2-9 eindstand erin te schieten.

We moeten gewoon realistisch zijn en concluderen dat Nivo Sparta voor ons van niveau Sparta was.

Hopelijk gaan Trann en Rody onze mannen wat beter leren hoe ze moeten verdedigen want dat we te maken hebben met sterkere tegenstanders is een feit maar we verdedigen ook niet als team vaak staat de tegenstander veel te vrij en die zelfde tegenstander weet daar ook goed gebruik van te maken.

Hopelijk gaat het volgende week als we naar de koploper toe moeten beter.