Lyam Rietveld (vrije trap)
45'

LRC Leerdam JO10-1 - 1e klasse 5

28 oktober 2017 8:30

Afgelopen week werd er alleen getraind want door de herfstvakantie lag de competitie stil. Vandaag wederom een vroege reis naar Dordrecht waar dit keer Oranje Wit JO10-2 onze tegenstander zou zijn. Op papier een tegenstander waarbij een overwinning te behalen viel, maar de jongens werd op het hart gedrukt om scherp te beginnen. Luc Rousselet stond vanwege een gebroken middenhandsbeentje nog buiten de lijnen maar was wel meegereisd om zijn ploeggenoten aan te moedigen…..klasse Luc!

Om 8.30 uur werd de wedstrijd afgetrapt op het kunstgrasveld van Oranje Wit en het duurde niet lang voordat LRC op voorsprong kwam via Eren. Binnen 10 minuten werd het 0-2 door een doelpunt van Bram. LRC speelde goed over, mooie combinaties waren zichtbaar en het was wachten op het volgende doelpunt. Oranje Wit kwam sporadisch aan de bal maar tot gevaarlijke situaties leidde dit niet. Na een klein kwartier kwam LRC echt op stoom en werd de rust in gegaan met een tussenstand van 0-7 met nog 3 doelpunten van Eren en 2 van Milan.

Na ongeveer 10 minuten besloot Owyn de druk naar voren op te voeren door Lyam voor zijn verdediging te laten spelen met als resultaat een hattrick voor Lyam. Oranje Wit komt nog een keer gevaarlijk voor het doel maar Max weet de bal over de achterlijn te werken en de overwinning met dubbele cijfers is een feit. Met 5 wedstrijden gespeeld staat LRC op een derde plaats en wacht aanstaande zaterdag om 8.30 uur de thuiswedstrijd tegen De Alblas.