Ondanks moeizame wedstrijd LRC JO11-1 ongeslagen bovenaan.

3 - 4

LRC JO11-1

LRC Leerdam JO11-1 - 3e klasse 10

4 november 2017 8:30

Wederom de volle winst in Tiel! Ook de 6e pot van de jongens werd bekroond met een nipte 4-3 zege op Theole JO11-3. De grootste tegenstander van LRC waren de jongens zelf. “Om recht te houden op de koppositie zullen wij de volgende wedstrijd, tegen de directe concurrent Buren scherper moeten zijn” aldus de technische staf

De tegenstander, tweede (eigenlijk met het woordje onderaan) op de ranglijst voorkwam de onderschatting niet. Zoals gebruikelijk sliep iedereen de eerste 12 minuten van de eerste helft en werden de jongens wakker na de 0-1. Dit is traditie en zeker met de belachelijke verzameltijd van 7:30 uur ‘s-ochtens. Heel Theole was euforisch, maar na 20 seconden scoorde Nathan meedogenloos de 1-1 en werden de Tielse Frans Duyts fans weer het zwijgen opgelegd. LRC kwam niet in zijn gebruikelijk spel van overspelen en spreiden, er werd onrustig gevoetbald en de tegenstander speelde 100% op de counter. Het beloofde weer een echte billenknijper te worden. LRC had wel het overwicht maar controleerde niet. Uiteindelijk scoorde Tycho de 1-2 met een fantastische ouderwets puntertje. Door de goede verdedigende beukacties van Casper en het sterke balbezit van Sergios kwam de tegenstander niet echt meer in scoringspositie. En anders pakte de zelfverzekerde Sem iedere bal wel met zijn knietje achter de bal. Ook de keeper van Theole was uitgedaagd, misschien wel omdat de top keerperstrainer Ronald was gespot langs het veld. Vlak voor rust gaf Thijs vanaf een hoekschop een geplaatste bal voor op Nathan die vol uithaalde en scoorde. De doellijntechnologie moest er nog aan te passen komen om de 1-3 definitief op het scorebord te krijgen.

De jongens met dikke glimlachen de kleedkamer in en de ouders de kantine. Desondanks de donderpreken van de Steven en John, die progressie willen zien in passes in plaats van echoën, dachten de jongens dat het al Pasen was maar de 2e helft werd geen eitje. Leon maakte eerst een fantastisch doelpunt en plaatste de bal precies tussen de vingertoppen van de dit seizoen sterk groeiende keeper Sem en de paal. Iedereen heeft nu gescoord en daar kon hij zelf gelukkig om lachen 2-4. Theole kreeg hoop en scoorde snel daarna de 3-4. Desondanks een goede dolactie van Thomas die 3 man uitspeelde en een fantastische voorzet gaf bleef het 3-4. Met nog een krappe 10 minuten op het scorebord begon LRC meer te drukken maar het doelpunt viel niet, wel de tegenstander. Op 10 meter van ons doel na een zeer lichte aanraking. De bijna 1,80 meter lange aanvoerder van de tegenstander eiste de bal op en …. schoot 1 meter over. Het eindsignaal klonk en luid gejuich barste los. De strafschoppenreeks verliep zoals gebruikelijk zeer succesvol. Na allerlei niet 100% goed uitgevoerde trucjes (rechtsbenige die links schoten, net niet goed uitgevoerde panenkas etc) zowel van LRC als de tegenstander kon de goed opgestelde opa van Nathan ook zijn keepers-trucjes laten zien (achter het doel). Onze aanvoerder Leon na de wedstrijd “Als je dit soort potten wint sta je terecht bovenaan. Nog 2 heerlijk zware trainingen voor de boeg en dan kan Djamiel (na zijn vandaag goede maar doelpuntloos optreden) zijn topscoorders-positie en wij als team onze koppositie weer versterken… hopelijk... As week spelen we namelijk tegen de directe concurrent Buren”.