Dubbel wedstrijdverslag LRC Leerdam JO13-1

1 - 8

Theole JO13-1

LRC Leerdam JO13-1 - Hoofdklasse G

4 november 2017 10:00

Al snel werd duidelijk dat het een wedstrijd zal worden van de dwerg tegen de reus zowel letterlijk als figuurlijk.

Daan was niet helemaal fit hij had van de week al last van een hamstringblessure maar hij wilde het toch proberen na amper 5 minuten spelen was het voor hem duidelijk dat deze wedstrijd te vroeg kwam zo bleven we met slechts één wissel en de tegenstander had maar liefs 4 wissels die om de 10 minuten wisselde.

We mochten blij zijn dat we bij de rust slechts 0-2 achter stonden als de mannen van Flipje hun vizier op scherp hadden was het veel meer geweest.

Na de limonade ging het snel en was het wel sneu voor Jorris die toen het al 0-3 stond goed uit kwam en het duel met de aanvaller die op hem afkwam had gewonnen toen de bal bij Djaego kwam floot de scheidsrechter en tot een ieder zijn verbazing lag hij de bal op de stip wat dus 0-4 betekende.

Het enigste pluspuntje wat nog te melden was komt op naam van Maurits die bij de 0-5 achterstand met een beetje geluk zijn schot door de benen van de keeper over de lijn zag rollen en zo de eer wist te redden.

Uiteindelijk wisten de reuzen uit Tiel Jorris die wel zijn best deed nog 3 keer te passeren waardoor we genoegen moesten nemen met een 1-8 einduitslag, kortom Theole was duidelijk een maatje te groot.

WSC JO 13-1 tegen LRC JO 13-1

Deze wedstrijd stond eigenlijk 14 oktober op de agenda maar doordat wij toen met enkele vakantiegangers zaten en een aantal spelers niet helemaal fit waren is deze verschoven naar Maandag 30 oktober.

De wedstrijd moest om 19:00 plaatsvinden dus moesten we al om 17:30 vanaf LRC naar Waalwijk dit was logistiek gezien een hoop geregel voor de leiders maar uiteindelijk konden we met voldoende auto's naar de buren van Rkc- Waalwijk afreizen.

Helaas was Stijn ziek maar gelukkig was Sim bereid om hem te vervangen zodat we toch met 13 spelers aan de strijd konden beginnen.

De meegereisde supporters ( die bij aankomst een flinke domper te verwerken kregen doordat de kantine gesloten was en de hele avond moesten doorbrengen zonder een bakkie koffie/Thee) werden getrakteerd op een leuke interessante eerste helft.

De mannen van Rody en Trann gingen voorzichtig van start zeg maar dat ze eerst de kat uit de boom aan het kijken waren maar na 10 minuten werden ze wat brutaler toen kreeg Daan een geweldige kans doordat hij vanuit een dieptepaas alleen (wel met twee verdedigers op ongeveer twee meter achterstand in zijn rug) richting de keeper kon gaan helaas voor de paars-witten kwam zijn schot in de handen van de keeper terecht.

Enkele minuten later  wisten de mannen weer door te breken tot in de zestienmetergebied van de tegenstander en ook deze aanval bleek dood te bloeden tot dat de bal terecht kwam bij Eljounai die op de rechtsbuitenpositie speelde.

Maurits en Daan stonden voor het doel vrij de keeper verwachte een voorzet op één van hen maar hij kon niet weten dat Eljounai juist een goed linkerbeen heeft en werd dus verrast doordat Eljounai de bal over hem heen in de touwen van de goal schoot wat betekende dat we voor het eerst in lange tijd voorstonden.

De stond 0-1 amper op het scorebord en de tegenstander stond al weer voor de goal van Jorris ze schoten de bal in de rechterhoek en helaas voor onze mannen dook Jorris over de bal heen en was de stand weer in evenwicht.

Het was een groot compliment dat de mannen van Rody en Trann niet de koppies lieten hangen na de domper van de snelle gelijkmaker van de tegenstander daarom was het wel zuur dat we de rust niet met een voorsprong konden beginnen zeker ook omdat Renzo nog een aardige schietkans kreeg maar zijn schot ging helaas naast.

Na de limonade ging de tegenstander in een iets hoger tempo spelen waardoor we snel de 2-1 en 3-1 moesten toestaan.

Daarna kwamen de paars-witten weer in hun spel wat ook resulteerde in de aansluitingstreffer van Daan die met een geweldige schot in de kruising de keeper kansloos liet.

Enkele minuten later kwam de wedstrijd definitief op slot toen de tegenstander op de paal schoot en we de bal tegen de borst van de net omgekeerde Jorris terechtkwam en zo toch in de goal terecht zagen komen.

Daarna werd het zelfs nog 5-2 en was de grensrechter nog lovend over de instelling van onze mannen doordat Luuk het team probeerde op te peppen om gezamenlijk de schouders er onder te zetten om te proberen de 5-3 te gaan maken.

Dit gebeurde helaas niet en was de 5-2 die na het laatste fluitsignaal op het scorebord stond een beetje geflatteerd maar het belangrijkste was dat er terug kon worden gekeken naar een goede wedstrijd van onze  mannen.

Doordat het een avondwedstrijd was en de foto's niet duidelijk genoeg waren is er bij dit verslag geen foto.