LRC JO13-1: nog veel werk maar op de goede weg

LRC Leerdam JO13-1 - Hoofdklasse G

7 oktober 2017 10:00

Joris was weer fit dus kon hij zijn doel weer verdedigen, maar zijn vervanger Daan was wegens andere verplichtingen er niet bij daarnaast was Eljounai geblesseerd.

We hadden in Daniël en Yannick vervanging gevonden voor de afwezigen en Trann,Rody en Bert lieten ons als volgt van start gaan.

Joris k. op de goal verdediging v.r.n.l .Thomas, Djaego, Stijn en Merijn op het middenveld stonden Luuk, Maurits en Platon en voorin moesten Joris v B., Wessel en Renzo voor de doelpunten zorgen.

Vanaf het beginsignaal was het ons al snel duidelijk dat de Brabantse Engeltjes gekomen waren voor de punten al snel werden we vast gezet op onze eigen helft en onze mannen vochten als leeuwen maar kwamen niet veel verder dan tegenhouden en lange ballen naar voren schieten.

De tegenstander die veelvuldig aan de bal was zorgde voor de nodige gevaar vooral met spelhervattingen het was dan ook niet verrassend dat halverwege de eerste helft de 0-1 op het scorebord kwam uit een corner.

We mochten niet mopperen dat deze stand ook de ruststand was.

Na de limonade kwamen Yannick en Daniël erin voor Joris v B en Renzo en deze omzetting zorgde er in ieder geval voor dat we wat meer op hun helft kwamen toch moesten we eerst een tweede doelpunt van de Brabanders toestaan, maar daarna toverde de paars-witten een goede aanval eruit tot de bal bij Wessel kwam die wist met een slim steekpasje Yannick oog in oog te zetten met de uitgelopen keeper van de tegenpartij Yannick omspeelde de keeper koelbloedig bleef ook overeind ondanks poging van de goalie hem neer te leggen en het lege doel was daarna een koud kunstje de aansluitingstreffer was een feit.

Een paar minuten later kreeg Joris de bal die hij terug kreeg gepeeld van Djaego niet bij een medespeler ondanks meerdere pogingen van de verdediging konden we niet voorkomen dat de bezoekers op 1-3 kwam en enkele minuten later gebeurde hetzelfde na een vrijetrap waardoor het 1-4 was geworden.

Toch bleven de paars-witten strijdvaardig het lukte ze om Maurits over de rechterflank te sturen en net iets in de zestienmetergebied probeerde hij de bal naar de bij de tweede paal vrijstaande Yannick te spelen hij stond klaar om zijn tweede erin te schieten maar dit gebeurde door een verdedigen die met een sliding zijn eigen keeper verschalkte en het scorebord las dat het 2-4 stond.

Het slot was weer voor de bezoekers die nogmaals uit een corner de 2-5 eindstand liet noteren.

Er rest niet meer dan de wonden likken hoofd omhoog te doen en keihard gaan trainen om dit verschil kleiner te laten worden maar gezien de inzet van de mannen tot nu toe denk ik dat we die weg al zijn ingeslagen hopelijk gaat het volgende week beter.