30 september 2017 10:00

Het was weer puzzelen voor Bert en Rody (Trann had andere verplichtingen en was er niet bij) naast het feit dat Joris nog niet hersteld is van zijn elleboogblessure moesten we ook Renzo missen wegens een hamstringblessure en was Platon ziek.

De afwezigen werden vervangen door Lars, Sim en Jacey zodat we toch met 12 spelers konden afreizen naar Dongen.

We begonnen met Daan in het doel de achterhoede van rechts naar links bestond uit Thomas, Djaego, Stijn en Marijn op het middenveld liepen Luuk, Sim en Maurits en de voorhoede bestond uit Lars, Wessel en Joris en Jacey startte als wissel.

De wedstrijd was nauwelijks 40 seconde overweg waarbij de tegenstander over hun rechterflank snel een aanval opzette de voorzet die hieruit kwam belande bij de tweede paal waar hun spits vogelvrij de bal kon aannemen en inschieten en zo de snelle 1-0 op het scorebord liet noteren.

Na deze snelle achterstand waren de paars-witten even van slag niets lukte en de tegenstander rook bloed bleef goed druk zetten waardoor er veel mis ging aan onze kant.

Het kon ook niet lang uitblijven en na 5 minuten ontliep de spits keurig de buitenspelpositie en ging alleen op Daan af die eerst wel uitkwam en toen weer niet en later toch wel waardoor het voor de spits een koud kunstje was hem te omzeilen en de 2-0 binnen te schieten.

De meegereisde supporters waar ook de geblesseerde Joris en Renzo bij hoorden waren al bang voor een enorme afstraffing ook het thuispubliek geloofde daarin ze spraken al van dit word een makkelijk potje vandaag.

Dus grepen Bert en Rody in door Joris te laten vervangen en Jacey in te brengen en op karakter wisten de paars-witten het duel te keren op zich wel knap gezien de dreun die uitgedeeld was in de eerste vijf minuten, maar doordat er geen kansen gecreëerd werd moesten we wel genoegen nemen met de 2-0 achterstand bij de rust.

Na de rust kwam Joris er weer in en ging Stijn die licht geblesseerd was aan zijn knie eruit Rody en Bert had de tactiek ietwat aangepast waardoor we steeds meer grip op de wedstrijd kregen er werden geen kansen weg gegeven enkele schoten uit de tweede lijn gingen naast en dit bleef zo doorgaan tot ongeveer vijf minuten voor tijd toen kregen wij een vrijetrap op een interessante plaats net iets buiten de zestienmetergebied aan de linkerkant een fijne plek voor een speler met een goed schot in de rechterbeen en laten we zo'n speler nu hebben. Dan hebben we het over Djaego die ging dus ook achter de bal staan je merkte overal de spanning het thuispubliek hield hun hart vast want die merkte dat wij steeds beter in het spel kwamen en een aansluitingstreffer zou wel een vleugeltje kunnen geven dat was ook precies waar de meegereisde paars-wit aanhangers op hoopte.

De vrijetrap was goed ging richting de voorste kruising maar ook de redding was goed waardoor we er slechts een corner aan over hielden.

Een paar minuten later wist Daan het derde Dongense doelpunt te voorkomen door zich helemaal voor de bal te gooien alvorens de bijna doorgebroken aanvaller  deze kon inschieten.

Na het laatste fluitsignaal was het gevoel ook dubbel wat als ze de hele wedstrijd zo gespeeld hadden, maar aan de andere kant waren er wel te weinig kansen gecreëerd dus laten we de les van vandaag meenemen naar de volgende wedstrijd.