Lyam Rietveld (vrije trap)
47'

LRC Leerdam JO10-1 - 1e klasse 5

23 september 2017 8:30

Vandaag het begin van de competitie tegen VVGZ uit Zwijndrecht. LRC JO10-1 is ingedeeld in de eerste klasse en speelt zijn wedstrijden voornamelijk tegen teams uit Dordrecht en omstreken. VVGZ was geen onbekende ploeg want twee weken terug hadden we al tegen hen gespeeld in de bekercompetitie en toen waren de punten mee naar Leerdam genomen. Benieuwd of we dat vandaag kunnen herhalen.

De eerste kans is voor VVGZ, de bal wordt hoog over Max geschoten maar gelukkig belandt deze op de lat. Echt veel ruimte krijgen onze mannen niet, er wordt goed verdedigd door VVGZ waardoor Eren, Jens en Milan weinig kansen voorin krijgen. In de negende minuut is het dan toch raak voor LRC, een corner van Eren belandt bij de eerste paal op het hoofd van Milan en die kopt hem in de verre hoek achter de keeper 0-1. Het is een fysieke wedstrijd met duw- en trekwerk aan beide kanten maar de jeugdscheidsrechter laat dit tot op een bepaalde hoogte toe. De gretigheid van de jongens straalt er vanaf en ook de hoge ballen worden doorgekopt, alleen Lyam krijgt tot twee keer toe een been van een VVGZ-speler in zijn gezicht en moest dus opgelapt worden.

LRC in afwachting van een corner van VVGZ

VVGZ krijgt kansen en de achterhoede moet flink aan de bak om de schade te beperken. Tegen het einde van de eerste helft zit er weinig voetbal meer in onze mannen en dus wordt met een minimale voorsprong gerust.

In de tweede helft maakt VVGZ al heel snel de gelijkmaker en vijf minuten later volgt zelfs een voorsprong…. wat een domper. Er volgen nog kansen voor VVGZ om de voorsprong uit te breiden maar dat gebeurt gelukkig niet. Het sprankelende voetbal van LRC is omgeslagen in werkvoetbal maar de spaarzame kansen die LRC krijgt, willen er niet in. Dan volgt er een vrije trap voor LRC op een mooie plek buiten de 16 en langs de kant schreeuwen de supporters van VVGZ naar de jeugdscheidsrechter “dat dit helemaal geen vrije trap was”. Gelukkig houdt Lyam het hoofd koel en schiet de gelijkmaker binnen.

De keeper van VVGZ heeft het nakijken, de vrije trap van Lyam belandt in de touwen

Mooi om te zien dat de jeugdscheidsrechter toch de trainersstaf even ging vertellen waarom het wel een vrije trap was. Echter daarna was het een trainer van VVGZ die door hard schreeuwen langs de kant de jeugdscheidsrechter probeerde te beïnvloeden. Gelukkig hebben wij Owyn die wel rustig blijft zoals het een goede trainer beaamt en die onze mannen instrueerde om gewoon te blijven voetballen. Een corner op links van Lyam belandt voor de voeten van Eren en dan staat LRC weer voor. Met nog een paar minuten op de klok heeft de aanhang van LRC het ook zwaar maar dan fluit de scheidsrechter af en kunnen de punten mee naar Leerdam. De boomlange trainer van VVGZ kan het dan ook niet nalaten om Milan nog even te voorzien van dusdanig commentaar dat deze huilend wegloopt……………..wat een voorbeeld voor de jeugd.

Volgende week weer lekker trainen en dan mogen we eindelijk na drie uitwedstrijden weer een keer thuis voetballen.