4 - 2

Madese Boys JO13-1

LRC Leerdam JO13-1 - Hoofdklasse G

23 september 2017 10:00

Met een grote bus kwamen onze tegenstanders vanuit Made naar Bruinsdeel voor de seizoenopening.

Het was voor Trann en Rody noodgedwongen puzzelen met de opstelling want Joris Klaren onze keeper was geblesseerd geraak aan zijn elleboog.

Gelukkig hadden we versterking gevonden in de naam van Lars van Leerdam waardoor we wel met twee wissels konden aantreden.

Het was aan Daan de eer om Joris in de goal te vervangen de achterhoede bestond uit Thomas, Djaego, Merijn en Luuk, het middenveld werd bestreden door Lars, Maurits en Platon voorin gingen Joris van Bruchem, Wessel en Renzo de strijd aan.
Eljounai en Stijn starten als wissel.

Na het beginsignaal van de scheidsrechter werd al snel duidelijk dat we te maken hadden met een gelijkwaardige tegenstander er ontstonden al snel felle duels die om de beurt gewonnen werd door de paars-witten en onze vrienden uit Made.

Halverwege de eerste helft ging Renzo op snelheid zijn directe tegenstander voorbij kwam hierdoor in een aantrekkelijke positie voor de goal maar waarschijnlijk was zijn sprint om hier te komen zo intensief dat zijn schot de nodige kracht en richting miste en helaas naast de goal terecht kwam.

Een paar minuten later lukte het onze verdediging niet om een aanval van de tegenstander te keren uiteindelijk kwam de bal terecht bij één van hun aanvallers die Daan kansloos liet en doordat er in de eerste helft niet meer werd gescoord was de ruststand 0-1.

Na de limonade hadden Trann en Rody het team hier en daar omgezet zo ging Luuk naar het middenveld en Lars naar de voorste linie, Eljounai en Stijn gingen achterin de voorstopperpositie en linksbackpositie invullen.

Wessel en Joris werden gewisseld. Deze tactische aanpassing kreeg al snel resultaat toen Renzo voor de zoveelste keer op snelheid zijn tegenstander passeerde en een voorzet op maat bij Luuk op zijn hoofd plaatste zijn kopbal was zo krachtig dat de keeper deze niet voor de doellijn tegen kon houden het stond weer gelijk 1-1.

De paars-witte bleven hierna de druk op de tegenstander houden er werden steeds  meer duels gewonnen en na ongeveer tien minuten ging Luuk door op een scherpe bal die hij net voor de achterlijn wist tegen te houden de keeper was ook uit gekomen maar wist de bal niet onder controle te krijgen Luuk twijfelde niet en schoot uit de moeilijke hoek de bal in de goal en zette zo de 2-1 op het scorebord.

De minuten die daarna volgde waren spannende minuten waarin de paars-witten hun voorsprong met passie verdedigde zelfs Daan liet van zich horen doordat hij een aantal keer ver uitkwam dat hij eigenlijk een soort tweede laatste man was en de angel uit te tegenaanval nam van onze Brabantse vrienden.

Na één van die onderscheppingen speelde hij de bal snel over de rechterkant waar Thomas de bal doorstuurde op Lars die op zijn beurt probeerde tot een voorzet te komen maar de verdedigers van Made wisten deze eruit te halen waardoor de bal weer bij Thomas kwam die net buiten de zestienmetergebied besloot  om de bal maar op doel te schieten en tot ieders genoegen zagen we dat schot met een mooie boog over de iets wat te ver voor zijn doel staande keeper heen gaan en er kon weer gejuicht worden want de 3-1 stond op het scorebord.

De koek was nog niet op de eerstvolgende aanval werd tot corner verwerkt en Djaego besloot om de bal naar Platon te spelen die met zijn linker de bal op het hoofd van Luuk wist te krijgen en zijn kopbal was goed voor een hattrick.

In de laatste minuut keurde de scheidsrechter nog een doelpunt toe aan de tegenstander volgens Guido onze grensrechter was deze de doellijn niet gepasseerd, maar hij werd wel goed gekeurd en zo kwam de 4-2 eindstand in de boeken een mooi begin de eerste drie punten zijn een feit met deze wel verdiende overwinning.