Milan Abbel (kopbal)

LRC JO10-1, Groep 1 49

9 september 2017 8:30

Verdiende winst JO10-1

Ondanks dat Nederland gebukt ging onder een deken van regen ging de wedstrijd van JO10-1 tegen VVGZ JO10-1 om 8.30 uur gewoon door. Nadat de mannen zich snel hadden omgekleed, werd er kort ingespeeld op het kuntsgras en begon de wedstrijd iets later dan gepland. Bram was achtergebleven in Leerdam om de JO10-2 te ondersteunen en dus betekende dat 1 wissel. Owyn begon met de volgende opstelling: Max op doel, achterin Ziyon, Lyam en Luc van Bruchem, voorin Eren, Milan en Jens.

De eerste kansen kwamen van VVGZ maar daar ontbrak nog de scherpte om het Max echt moeilijk te maken, de ballen gingen ver naast. Langzamerhand komt LRC beter in zijn spel, er wordt goed overgespeeld alleen ook bij LRC ontbreekt voorin nog de scherpte. Een schot op doel van Lyam, Milan, Jens en Eren bracht helaas nog niet de voorsprong en ook de vrije trap van Eren miste het doel. Het lijkt erop dat de rust wordt ingegaan met de spreekwoordelijke “brilstand” maar dan is het Eren die vanaf de rechterkant een hoge bal geeft en die verdwijnt over de keeper in het doel 0-1!.

Milan omringd door twee man van VVGZ waardoor Eren vrijstaat.

Net na de rust belandt een ingooi van Luc Rousselet bij Milan en die gaat richting achterlijn, zijn voorzet op Jens raakt het been van een tegenstander en de bal wordt van richting verandert en de keeper ziet de bal in het doel belanden 0-2. Door balverlies van Milan op het middenveld is het jammergenoeg direct 1-2 en dus ruikt VVGZ weer kansen. Daarna golft het spel een beetje op en neer en komen er ook kansen voor VVGZ op de gelijkmaker maar Max heeft een paar goede reddingen en ook de verdediging maakt het VVGZ lastig.

Max met een uittrap naar voren

Een corner van Eren geeft een scrimmage voor het doel bij VVGZ, het lijkt wel een flipperkast maar de keeper weet zijn doel schoon te houden. Ook een schot van Lyam belandt nog in het zijnet. Dan is het toch Eren die de score weet uit te breiden naar 1-3, opluchting bij de meegereisde supporters want vorige week werd de wedstrijd in de tweede helft uit handen gegeven. VVGZ krijgt nog wel wat kansen door een aantal hoekschoppen maar die worden of naast geschoten of weggewerkt door de verdediging. Uiteindelijk maakt Lyam nog de 1-4 en heeft LRC 3 punten uit 2 wedstrijden en staan hiermee op de tweede plaats in de bekercompetitie. Volgende week de laatste wedstrijd tegen ASWH en dan begint op 23 september de competitie tegen VVGZ……..