1 - 5

LRC JO10-1

LRC JO10-1, Groep 1 49

16 september 2017 8:30

Vandaag werd de laatste wedstrijd gespeeld in de bekercompetitie tegen ASWH JO10-2 uit Hendrik-Ido-Ambacht. Er moest vandaag gewonnen worden maar dan nog was LRC afhankelijk van de uitslag van Sliedrecht tegen VVGZ.

Nog steeds had de regen Nederland niet verlaten maar de grasmat lag er prima bij en na de toss werd om 8.30 uur gefloten voor het begin van de wedstrijd. De eerste kans is voor ASWH maar Max ziet het schot voorlangs verdwijnen. Daarna lijkt LRC te zijn wakker geschud. Er volgen wat kansjes voorin maar het doel blijft schoon. Dan volgt er in de zevende minuut een corner van Eren en Milan kopt de 0-1 erin. Daarna wil LRC de score maar al te graag uitbreiden: er volgt een kansje voor Bram, Milan trapt de bal op de lat en een vrije trap van Lyam waar de keeper van ASWH echt wel moeite mee heeft, raakt ook niet het net.

Vanaf achterin de opbouw vanuit Lyam

Dan volgt er weer een corner vanaf de rechterkant door Eren maar iedereen voorin mist en de bal belandt uiteindelijk voor de voeten van Luc van Bruchem. Deze aarzelt geen moment en zijn schot vanuit de tweede linie belandt ook op de lat. Niet lang daarna weet Eren de bal in de voeten van Bram te spelen en die maakt dan uiteindelijke de 0-2. Inmiddels zijn Jens en Luc Rousselet binnen de lijnen gekomen voor Eren en Ziyon. Voor rust wordt er nog één keer gescoord door Jens met een kopbal uit een corner vanaf links door Lyam.

In de tweede helft een ander LRC, het overspelen gaat een stuk minder en voorin zijn de ruimtes te groot waardoor de bal iedere keer door een speler van ASWH kan worden onderschept. Gevaarlijk wordt de tegenstander niet maar LRC verzuimt om de score verder uit te breiden. Er volgen wat vrije trappen over en weer maar niet omdat er fysiek gespeeld wordt. De scheidsrechter moest nogal eens in actie komen als veterstrikker en gaf ook aanwijzigingen over hoe er ingegooid moest worden.

Wederom een bal die net het doel mist, de keeper heeft het nakijken

Nadat Jens, Eren en Milan eerst wat kansen hadden gemist, was het Jens die met een hakje de 0-4 scoort, wederom uit een corner vanaf links. Eren maakt dan de 0-5 door vanaf links een hoge bal te plaatsen waar de keeper het nakijken heeft. Vlak voor tijd volgt er dan nog een vrije trap voor ASWH maar Max staat zijn mannetje. Net voor tijd valt er dan toch nog een goal voor ASH en de eindstand is 1-5. In de kleedkamer wordt druk gerekend en wanneer VVGZ wint van Sliedrecht met niet te veel doelpunten, is LRC door in de beker.

Helaas wint Sliedrecht van VVGZ en is Sliedrecht door. Conclusie: de eerste wedstrijd van de bekercompetitie heeft LRC het vervolg weggegeven. Vanaf nu start de competitie en volgende week volgt dan de eerste wedstrijd tegen VVGZ uit.