Onder 13, JO13-1, Groep 1 11

9 september 2017 10:15

Bekerwedstrijden: Lrc-Leerdam JO 13-1 tegen Papendrecht JO 13-1

en DESK JO 13-1 tegen Lrc-Leerdam JO 13-1

Het is weer zover de bal is weer aan het rollen en net als alle andere seizoen start ook seizoen 2017/2018 met de eerste bekerronde.

Voor de mannen van JO 13-1 wisten we vooraf dat het een zware klus zal worden het lot had bepaald dat Papendrecht en DESK (uit Kaatsheuvel) de opponenten waren, maar laten we eerst de selectie voorstellen.

Het doel word verdedigt door Joris Klaren de verdediging bestaat uit Stijn, Djaego, Marijn en Renzo op het middenveld vinden we Maurits, Luuk, Eljounai, Platon en de voorhoede bestaat uit Thomas, Daan, Wessel en Joris van Bruchem.

De trainers zijn Trann en Rody die ook zoveel mogelijk bij de wedstrijden als leider aanwezig zullen zijn en hierin worden ze ook bijgestaan door Bert. Guido( vader van Marijn) is onze vaste grensrechter.

Zaterdag 2 september kwam Papendrecht op bezoek voor een groot deel van onze paars-witten betekende dit het eerste officiële wedstrijd op het grote veld. Bij de tegenstander was dit niet het geval en dat verschil was duidelijk merkbaar.

Er werd wel hard gewerkt maar de gasten uit Papendrecht was zeer effectief in no-time keken we tegen een 0-3 achterstand.

Daarna scoorde Renzo het eerste doelpunt van dit seizoen namens de paars-witten voor de rust moest Joris nog 1 x de bal achter hem in de netten dulden waardoor we gingen rusten met een 1-4 achterstand.

De tweede helft ging iets beter maar toch moesten we nog twee tegendoelpunten toestaan en wist Eljounai ervoor te zorgen dat de 2-6 eindstand op het scorebord kwam.

Zaterdag 10 september ging de reis naar Kaatsheuvel in de achtertuin van de Efteling moesten we het opnemen Tegen lange Jan en holle bolle Gijs die namens DESK een aardig balletje konden trappen.

Toch was het begin voor de Paars-witten het eerste gevaar kwam van de voet van Daan echter zijn schot spatte uiteen tegen de buitenkant van de paal.

Een paar minuten later kwam Daan weer over de linkerflank langs zijn directe tegenstander en zijn voorzet kwam precies voor de linker van de vrijstaande Thomas tot ieders verbazing wist hij de bal niet tussen de palen te krijgen.

Daarna ging een al jarenlange bestaande voetbalwet in werking de allereerste keer dat DESK voor Joris kwam was het wel raak.

Voor het rustsignaal van de scheidsrechter moesten de paars-witten dit nog 2x toestaan waardoor we met een 3-0 achterstand richting de limonade gingen.

Na de rust hielden we deze stand nog lang vast maar een effectieve tegenstander wist uiteindelijk ook in de tweede helft 3x het net te vinden.

toch creëerde onze mannen nog wel wat kansjes zo zag Djaego zijn vrijetrap door de keeper geweerd worden en overkwam Platon hetzelfde toen hij vanuit tweede lijn knap inschoot.

Met de 6-0 nederlaag betekend het dat het sprookje van een bekerstunt er dit seizoen niet inzit.

De mannen van Trann en Rody kunnen zich gaan richten op de competitie.