Sil van Putten bezorgt LRC vlak voor tijd knappe winst

21 april 2024 19:00

Gertjan den Ouden

LEERDAM • LRC heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan door in eigen huis met 1-0 te winnen van SV Poortugaal. Sil van Putten bezorgde de Leerdammers kort voor tijd met een rake kopbal de eerste overwinning sinds 24 februari.

Door de overwinning is het gat tussen LRC en nummer dertien RVVH zeven punten, terwijl er nog vier wedstrijden te spelen zijn. Die dertiende plaats veroordeelt de bezetter tot de nacompetitie om lijfsbehoud.

Enige opluchting
LRC-trainer Emanuel Sluis was dan ook enigszins opgelucht na de winstpartij. “Als je een tijdje niet wint, zoals wij de laatste wedstrijden, gaat dat toch een beetje in het hoofd van spelers zitten, maar ook bij mij natuurlijk. Het heeft een aantal keer niet helemaal meegezeten de afgelopen weken. Vandaag ging ook niet alles goed en Poortugaal kreeg ook een paar goede kansen, maar nu valt het wel onze kant op. Ik vond de overwinning overigens ook niet onverdiend over het geheel genomen.”

De wind had duidelijk invloed op de wedstrijd in Leerdam. De thuisploeg had het in de eerste helft, met wind tegen, duidelijk moeilijk. Sil van Putten kwam tot een schot van afstand en Fabian van Horssen kreeg een kansje, maar de beste mogelijkheden waren voor de bezoekers. Zo werd er een goal afgekeurd (buitenspel) en schoot Patrick Fernand naast namens Poortugaal. De grootste kans was voor Bradley el Idrissi, maar hij faalde één op één met LRC-doelman Levi ’t Lam.

Wind mee en wissel voor rust
Na de pauze had LRC wind mee en dat had zo z’n gevolgen op het spelbeeld. De Leerdammers kregen namelijk meer grip en dreiging naar voren. Wellicht had een ingreep van Sluis al na ruim een half uur spelen hier ook invloed op. Hij besloot namelijk Timo Lutters te vervangen voor Bart Barendregt, die het met zijn diepgang de Poortugaal-defensie moeilijk wist te maken.

Sluis lichtte na afloop zijn beslissing om Lutters te wisselen toe. “Omdat er veel ruime lag aan de zijkanten wilde ik Bart (Barendregt) inbrengen, om daar gebruik van te maken. Dat is de luxe van een brede bank. Ik vind het ook niet leuk om zo’n beslissing te nemen, want ik ben hartstikke blij met Timo. Ik heb zijn ontwikkeling ook vaak geroemd, maar vandaag was ik niet tevreden. Dan moet je als trainer helaas deze keuze maken.”

Redding Levi 't Lam en goal kort voor tijd
LRC nam het initiatief dus over in de tweede helft en dacht via Wesley Swets ook op voorsprong te komen, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Diezelfde Swets kreeg vijf minuten voor het einde een enorme kans op de 1-0, maar na een corner schoot hij van dichtbij hoog over. Daarvoor was LRC twee keer goed weggekomen bij goede Poortugaal-momenten. Zeker bij die laatste mogelijkheid mocht men doelman ’T Lam danken. De goalie voorkwam een treffer van Qrushinco Rosina, die alleen voor hem opdook.

Die redding bleek een aantal minuten later helemaal goud waard doen LRC alsnog de 1-0 wist te forceren. Middenvelder Sil van Putten kopte raak uit een hoekschop en schonk LRC daarmee de uiterst belangrijke driepunter. De vreugde en ontlading was duidelijk zichtbaar bij Van Putten en zijn teamgenoten.

Bron: Regio-voetbal