Nacompetitie voor promotie naar de vierde divisie voor LRC 1

29 mei 2023 8:30

Na de 1-4 winst op nummer 3 in de competitie DTS'35 Ede is LRC Leerdam 1 met 56 punten uit 24 wedstrijden op plaats 2 geëindigd in de competitie. Een plaats die recht geeft op een promotiekans naar de 4e divisie via de nacompetitie als beste geklasseerde periodekampioen.

3 juni
Zal LRC Leerdam 1 thuis spelen tegen De Zuidvogels.

10 juni
Zal bij winst gespeeld worden tegen de winnaar van Flevoboys – ASV Dronten/Hulzense Boys.

17 juni
Mocht de wedstrijd van 10 juni ook winnend worden afgesloten dan zal op zaterdag 17 juni de finale gespeeld worden op een neutraal terrein. Mogelijke tegenstanders daarin zijn RVVH, Wippolder en WNC.

vv LRC wenst het team en de staf veel succes met dit toetje!

WEDSTRIJDREGELS NACOMPETITIE
Tijdens de nacompetitie wordt volgens dezelfde regels gespeeld als tijdens de reguliere competitie. Hieronder volgen enkele aanvullingen/verduidelijkingen.

Wedstrijdduur en vervolg
De wedstrijd duurt 2x45 minuten. Bij beslissingswedstrijden en bij wedstrijden in de nacompetitie die uit enkele wedstrijden bestaan, moet er na afloop een winnaar zijn.

Verlenging en strafschoppen
Bij een gelijkspel wordt met 2 x 15 minuten verlengd. Is het na de verlenging nog steeds gelijk, volgt een strafschoppenserie. De strafschoppen worden om en om genomen.
Voor verdere regels rondom strafschoppen, zie dit dokument.

Wisselen
Teams mogen 5 keer wisselen tijdens maximaal 3 wisselmomenten. Wisselen in de rust wordt niet geteld als wisselmoment. Een speler die is gewisseld, mag niet meer aan de wedstrijd deelnemen.

Wisselen als er verlengd wordt
Bij een verlenging mag elk team één extra speler wisselen, ook als het maximum van 5 al is bereikt. Bij een verlenging krijgt elk team één extra wisselmoment. Naast het extra wisselmoment mag ook voor aanvang van de verlenging en in de rust van de verlenging worden gewisseld. Dit telt dus niet mee als wisselmoment. Als een team tijdens de wedstrijd het maximum van vijf wissels en/of drie wisselmomenten niet heeft gebruikt, mogen die gebruikt worden tijdens de verlenging.