Vandaag stond de thusiwedstrijd tegen Hardinveld JO8-2 op het programma.
De selectie was vandaag compleet en bestond dus uit; Kursad (C), Maël, Tijs, Ruben, Mex, Noud, Tiago en Bram.
De keeper de 1e helft was Kursad.

LRC begon vandaag sterk aan de wedstrijd en zette direct druk.
Na een minuut of 10 kreeg Mex de bal voor zijn voeten en dacht bij zichtzelf, laat ik de bal eens even goed in de kruising schieten vanaf een meter of 10 en dat betekende de (1-0). Enkele minuten laten, Hardinxveld had ook een leuk voetballend team, kwamen zij door wat onoplettenheid aan LRC zijde op een (1-1). Deze bal vloog er via een mooi lobje in. Vanaf de aftrap een snelle aanval van LRC, waarbij de bal voor de voeten van Bram kwam en hij door middel van een soort van lob de bal tegen de lat schoot, helaas net geen doelpunt.
Hardinxveld had een aantal goede spelers die de bal goed hoog en hard konden schieten en bij een corner van hen, kwam de bal wat ongelukkig hard voor en was Kursad kansloos en vloog de bal direct tegen de touwen (1-2). De volgende kans was voor Ruben, maar hij had net wat pech dat zijn schoot goed geblokt werd. Het spel golfde heen en weer, want een minuutje later kon Kursad met een katachtige redding een tegendoelpunt voorkomen.
Een volgende doelpunt kon niet uitblijven en helaas viel deze aan de andere kant voor handinxveld, doordat zij een snelle aanval goed uitspilde en de bal goed breed legde op een meelopende speler kon deze de bal goed tegen de touwen schieten (1-3). Hardinxveld was nu de betere ploeg en doordat Kursad nog een keer een goede redding maakte bleef het nog even (1-3). Enkele minuten later hadden we na een corner wat pech, de bal werd hard ingespeeld en via de voet van Noud verdween deze in eigen doel (1-4).
LRC zette hierna even goed aan en aan de andere zijde meost de keeper van Hardinxveld goed handeld optreden na een hard schot van Noud, en daarna ook nog een afstandschot van Tijs. Helaas was er net voor de rust nog even een kleine onoplettendheid en konden zij de (1-5) nog maken.

RUST
Kursad wisselde van tenue met Tijs
In de rust gaf de trainer aan dat we zeker niet minder waren de 1e helft, maar dat we soms gewoon wat feller mogen zijn, na balverlies de bal weer moeten herroveren en sowieso altijd inzet moeten tonen.

In de 2e helft zag je vanaf de 1e seconde dat LRC wakker was en had geluisterd, er werd direct feller gevoetbald, duels werden gewonnen en kansen gecreerd. De 1e kans was voor Mex, na een goede sliding kwam de bal met wat geluk tegen de keeper aan en kon hij redding brengen. De volgende kans was een afstandschot van Noud, net pech dat deze naast ging. Verdedigend stond het ook goed met Maël, Ruben en Tiago en zij speelde de ballen op goede snelheid naar de middenvelders en aanvallers. In de 26e minuut het verdiende doelpunt van LRC en deze kwam van de voet van Mex. De volgende kans was voor kursad, dit schot ging net naast de paal. Het was nu maar 1 richtingsverkeer en dat had Hardinxvbeld ook door, steeds lag het spel stil door kleine blessure gevalletjes....dit verstoorde het ritme van LRC wat. Maar ze bleven maar doorgaan en na een goed schot van Tiago, kwam de bal voor de voeten van Ruben en die maakte de (3-5).
In de laatste 5 a 10 minuten waren er nog genoeg kansen voor een aansluitingstreffer, een gelijkmaker en misschien nog wel de winnende. Er waren kansen voor Noud, Bram, Kursad en Mex, maar het zat even niet mee. We hadden deze wedstrijd niet hoeven verliezen, maar het is wel een goede leerschool geweest. Het verschil tussen de 1e en 2e helft was qua inzet echt groot, daarnaast moet je dan net wat geluk hebben in de afronding en dan komt het 1e punt of de 1e 3 punten in de 2e klasse vanzelf. We zij vandaag zeker niet weggespeeld en hadden minimaal een punt verdiend. Nu even 2 weken vrij en dan 11 mei een nieuwe kans.