tel. 0183-442027

zaterdag 27 januari 2023 GRC'14 JO 19-1 tegen LRC JO 19-1

De derde fase van het seizoen kan best wel eens een intressante fase worden voor de mannen van Otto & Stefan als het niveau van de laatste tijd voor de winterstop word gehaald kunnen ze best wel eens mee dingen om de titel in de wacht te slepen.
De aftrap voor deze fase geschiede inhet Brabandsche Giessen waar de omstandigheden voortreffelijk waren het zonnetje scheen lekker was niet te warm of koud kortom lekker voetbalweertje.
Toch begonnen de paars-witten slordig aan de wedstrijd het meeste balcontact was wel voor het team van Otto & Stefan maar er ging ook veel verkeerd het zag gewoon erg rommelig uit allemaal.
Na een klein kwartier spelen zette Daan druk op de goalie van de Brabanders die op zijn beurt probeerde de bal weg te spelen Daan kraakte de paas die de goallie wilde geven en deze kwam vervolgens voor de voeten van de nieuwe speler Bas ( overgekomen van Stedoco) die op zijn beurt gelijk een visitekaartje afgaf door  de bal tegen de netten te schuiven en de 0-1 voorsprong te vieren met zijn teammaatjes.
Een goede tien minuten later liet de Brabansche goalie een schot lvan Nathan los en was Bas er werderom snel bij om de 0-2 erin te schuiven.
Het leek erop dat er geen enkel vuiltje aan de lucht zal zijn die bewuste zaterdag in het zonnige Brabant het spel speelde zich af op de helft van de thuisploeg en Joshua was meer een extra supporter dan dat hij zijn keeperskunsten moest tonen.
Toch ging het vlak voor het rustsignaal verkeerd de thuisploeg zette de 1-2 ruststand op het scorebord hopelijk zal de thee voor verbetering gaan zorgen.
Net als in de vorige fase toen GRC op het Glaspark geweest was en de mannen van Otto & Stefan een 2-0 voorsprong weg gaven voor een uiteindelijke 2-2 gelijkspel was de dreiging voor een herhaling.
Dit was goed te merken want in tegenstelling tot de eerste helft speelde het spel zich nu voornamelijk op aan de kant van de paars-witten.
En halverwege de tweede helft leek het mis te gaan Wessel was iets te nosgelant probeerde zijn fout te herstellen door met een sliding binnen de eigen zestien de bal van zijn directe tegenstander af te nemen met deze poging nam hij de aanvaller mee en de scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen.
Het lot lag nu in handen van Joshua die oog in oog stond met de penaltynemer het fluitsignaal klonk de aanloop volgde de bal werd in de voor Joshua's rechterhoek geplaatst met een katachtige duik ging Joshua ook die hoek in en hij was op tijd de bal stopte tegen zijn lichaam voor de lijn met een tweede duik nam hij de bal helemaal in zijn bezit en alle maatjes kwamen langs om hem een welverdiende schouderklop te geven.
Toch bleef het spel van de paars-witten nerveus het was ook wachten op ongeveer tien minuten voor tijd alvorens Djaego de bal de diepte in speelde  Daan ving deze op halverwege de helft van de thuisploeg maar wel met een open veld voor hem hij zette het op een sprint met de bal aan de voet de verdedigers die bij hem in de buurt waren konden hem niet echt goed bijbenen en zo kwam Daan oog in oog voor de keeper iets waar hij over het algemeen geen enkel probleem mee heeft en nu ook niet hij schoof de verlossende 1-3 langs de goalie tegen de netten.
Viijf minuten later werd Daan op een identieke wijze als bij zijn doelpunt over de rechterflank naar voren gestuurd maar nu was Luuk goed meegelopen en die stond ter hoogte van de penaltystip al te wachten op de bal Daan zag het en speelde de bal voor de voeten van zijn maatje die dit cadeautje dankbaar uitpakte door de 1-4 eindstand op het scorebord te schieten.
Na het laatste fluitsignaal was er de nodige opluchting en ook de blijschap dat de mannen met de volle buit weer terug gingen naar Leerdam.