4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

zaterdag 27 januari 2023 LRC JO 13-1 Tegen Sliedrecht JO 13-3

Een licht nachtvorstje werd verdreven door het zonnetje wat op het Glaspark lekker aan het schijnen was doordat het veld nog bezet was door andere wedstrijden was de warming-up wat rommelig toen het veld eenmaal vrij kwam hadden de teams die op het veld gespeeld hadden zoveel haast om weg te gaan dat  het te veel moeite was om de goaltjes die ze gebruikt hadden weg te halen dus de eerste klus voor de mannen van Marcel & Marianne was het weghalen van de goals zodat we veilig konden spelen.
Na het eerste fluitsignaal gingen de paars-witten fel van start al snel volgde enkele kansen voor oa Niek en Sem aan de andere kant was Mitchell er al de pinken bij toen een Sliedrechtse aanvaller drijgend zijn richting heen kwam het snelle uitlopen was zo verrrasend voor deze spits dat Mitchell de bal gewoon van zijn voeten af kon plukken.
De aanval die daarna volgde ging over links waar de goed spellende Jamal zijn voorzet zag aankomen bij Dyaden die op de vijfmeterlijn de bal controlerend en doeltreffend inschoot de 0-1 was geboren.
Kort daarna nam Dyaden een corner vanaf rechts hij krulde de bal op het hooft van Tygo die op zijn beurt de bal doorstuurde naar de kruising de Sliedrechtse goalie was voor de tweede maal kansloos en paars-wit vierde gezammelijk de 2-0 voorsprong.
Enkele minuten later moest Mitchell zich helaas gewonnen geven toen er binnen de zestien een schot op zijn goal werd afgevuurt.
De mannen van M&M pakten het snel weer op en Dean dacht de 3-1 te hebben gescoort maar deze werd helaas afgekeurd wegens buitenspel.
Een minuut later net iets buiten de zestien kregen de paars-witten een vrijetrap Niek ging erachter staan haalde hard uit de goallie probeerde deze te parreren dit lukte in eerste instantie wel maar de bal kwam voor de voeten van Dean die voor de tweede maal het net trof en nu wel gedend dus de 3-1 was nu een feit.
Vlak voor het rustsignaal werden we getrakteerd door Sem die zijn solerend met de bal richting de zestienmeter ging en net iets buiten de zestien lag de bal lekker voor zijn rechter waarop hij beloot deze tegen de bal te plaatsen een beetje zwabberrend (zo hard was het schot) zag je dat de bal een weg ging zoeken naar de verre kruising daar kwam hij tot stilstand tegen een bolstaand net vanaf de zijkant werd hij zowel door zijn trainer als zijn trotse vader bejoebeld.
Na de limonade was het eerste wapenfeit voor de gasten maar onder aanvoering van Eljero die regelmatig ervoor zorgde dat de tegenstander buitenspel kwam te staan zo ook bij deze aanval .
kort daarna kregen de paars-witten net als in het eerste berdijf een vrijetrap net buiten de zestien wedreom ging Niek erachter staan maar nu was zijn schot hoog genoeg om de goallie direct te verschalken voor de 5-1.
Een aantal minuten later was het weer raak toen Olivier de corner van Dean doeltreffend afronde.
Toen de buitenspelval voor de eerste en enige keer niet werkte moesten twee paarswitten in de achtervolging eenmaal binnen de zestien wisten bijden voor de aanvaller te komen gevolgt door een valpartij de scheidsrechter beloot dat dit een strafschop was,
Mitchell werd kansloos gehouden bij de inzet van deze penalty dus was de stand inmiddels 6-2.
De paars-witten dachten laten we maar snel naar de andere kant gaan voetballen en dat was niet onverdienstelijk al snel gaf Dean met een voorzet vanaf de linkerflank Siddiq zijn goal op een presenteerblad dit pakte hij goed op en schoof de 7-2 langs de goalie.
Een minuut later werd een goal van Dyaden door buitenspel afgekeurd maar niet getreurt zij olivier amper een minuut daarna dan zet ik hem wel op het scorebord die 8-2 met een lekkere actie door met bal en al de zestien in te lopen en hard uit te halen.
Het werd aan paars-witte kant wat slordiger en de gasten scoorde de 8-3 kort daarna dachten ze zelfs op 8-4 te komen maar met een sliding vlak voor de lijn wist Steven dit doelpunt te voorkomen.
Het was voor de thuisploeg weer een signaal om de andere kant maar weer op te gaan eerst was Dyaden doeltreffend en een minuut later schoot Dean het 10e paars-witte doelpunt erin.
Het laatste wapenfeit was voor de gasten die de 10-4 eindstand die pas duidelijk werd toen het telraam van Marianne erbij gehaald werd.
Hopelijk gaan de mannen zo door dan kan het een heel leuke 3e fase worden voor hen.