tel. 0418-631855

Zaterdag 4 oktober 2023 DSC JO 19-1 tegen LRC JO 19-1

Het was een druilige herfstachtige middag en de mannen van Otto & Stafan (O&S)reisden af naar Kerkdriel om daar te proberen met een resultaat terug te keren.
Gezien het spel van de laatste tijd wat de paars-witten hebben laten zien verdienen ze dat ook wel en na het eerste fluitsignaal werd er gelijk met dezelfde disapline gespeeld als de afgelopen tijd.
Hetgeen eigenlijk betekende dat de mannen van O&S de wedstrrijd onder crontole hadden en halverwege de eerste helft stuurde Luuk zijn maatje Daan de zestien meter in en iedereen die Daan kent weet dan dat er gevaar dreigt voor de tegenstander zo ook in dit geval met een strak diagonaal schot verschalkte hij de goallie van de driellenaren en ging de welverdiende 0-1 vieren met zijn teamgenoten.
De thuisploeg was mede door het compacte verdedigen van de paars-witten niet bij machten om voor de rust hieraan verandering te brengen.
Sterker nog op een enkel slap schotje naar was Joshua eigelijk meer toeschouwer dan keeper en met de minimale voorsprong op zak gingen de mannen op naar de thee.
Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde als in het eerste bedrijf en na een kleine vijf minuten spelen verdubbelde  Daan vanuit een Corner met zijn rake kopbal de voorsprong.
Dat was iets waar de scheidsrechter waarschijnlijk niet mee kon leven en hij probeerde de thuisploeg in het zadel terug te krijgen dat deed hij in eerste instantie door kleine overtredingen van de thuisploeg niet te bestraffen en van de paars-witten wel.
Toen dat niet sfgdoende bleek te zijn bestrafte hij na een lichte overtreding Nathan met een gele kaart wat dus betekend dat hij 10 minuten moest gaan toekijken.
Nu was het resultaat hiervan voor de driellenaren wel aanwezig en ik moet eerlijk zijn het zondagsschot van de speler die Joshua kansloos in de kruising zag verdwijnen was zonder meer het mooiste doelpunt van de wedstrijd.
Toch probeerde de paars-witten er alles op te zetten om erger te voorkomen tijdens de man minder situatie en ze zagen Luuk worden neergelegen waar de scheidsrechter weer eens niet voor floot dat hij wel deed toen een aantal meter verderop hetzelfde gebeurde maar dan andersom.
Toen Ties aan de beste man vroeg waar de beste man mee bezig was kreeg hij ook de gele kaart voorgeschoteld en de paars-witten moesten met 9 man verder.
De 9 vochten voor iedere grasspriet om te voorkomen dat de wedstrijd die ze onder controle hadden uit hun handen zou glippen.
Sterker nog het lukte ze zelfs om een uitbraak te produceren vlak buiten de zestien wist Luuk de bal aan Daan te geven die zich langs twee verdediger wist te wurmen de bal voor zijn linker zag liggen en laat dat nu zijn favoriete been zijn dus besloot hij maar het te wagen het schot was strak genoeg en ging langs de goalie kwam tot stilstand tegen de netten achter hem en alles wat paars-wit ademde schreeuwde het uit van geluk want door deze 1-3 die op het scorebord verscheen was de tegenaanval van de 12 driellenaren ( tegenstander en scheidsrechter) gekraakt.
Enkele minuten later stonden er weer 10 paars-witten gevolgt door de 11e die 3 minuten daarna weer mee mocht doen omdat zijn straf erop zat.
Met de juiste disapline werd de wedstrijd uitgespeeld en na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter volgde er een verdiende feest van de mannen van O&S die in de kleedkamer Aron (broertje van Noah) die als mascotecoach was meegegaan door de spelers  de lucht in gejonast.
DEze overwinning en het spel van de laatste weken doet vermoeden dat er de komende weken meer in zit voor de paars-witten laten we hopen dat dit inderdaad doorgezet word.