LEERDAM
tel. 0345-612307

zaterdag 28 oktober 2023 LRC JO 13-1 tegen BRC JO 13-1 JM

Tijdens de warming-up waren de paars-witten onder de indruk van de kleding van de gasten daarnaast moesten we het ook nog doen zonder Mitchell onder de lat want hij moest hellaas afzeggen vanwege een lichte hersenschudding die hij had opgelopen tijdens de training.
De jarige Sam verving hem en het zal een bijzondere wedstrijd worden waar nogal het een en ander gebeurde.
Doordat de mannen van M&M onder de indruk waren van het tenue van de gasten was de scherpte er totaal niet de bezoekers noteerd al snel de 0-1 op het scorebord.
Enkele minuten later probeerde Julian een schot te kraken maar raakte de bal gigantisch verkeerd en verschalkte Sam voor de tweede keer.
Tussendoor hadden we nog geluk gehad dat een vrijtrap binnen de zestien (doordat Sam perongelijk een terugspeelbal opraapte en dus een indirekte vrijetrap tegen kreeg) naast was geschoten.
Halverwege de eerste helft scoorde de bezoekers uit een corner de 0-3 en vlak voor de rustsignaal ging een klutsbal via Steven ook nog achter Sam waardoor we met een 0-4 achterstand richting de limonade gingen.
Zoals het nu bijna een gewoonte begin te worden wist Marcel de mannen met een totaal ander mentaliteit de kleedkamer uit te laten komen, maar toch was de gifbeker nog niet helemaal leeg want al snel moest de 0-5 worden geslikt.
Op aangeven van Dyaeden wist Tygo te scoren en dat was het eerste signaal van een ommekeer in de wedstrijd.
Olivier miste nog met een mooi schot uit tweede lijn maar ff later beloonde Dean een mooie solo met de tweede paars-witte treffer van de wedstrijd.
Dezelfde Dean was er als de kippen bij toen een schot van Sammie werd tegengehouden door de goallie van de uitploeg en de 3-5 stond op het scorebord het geloof was terug.
Echter mocht het niet lang duren de tegenstander wist met een counter de stand naar 3-6 te brengen.
Gelukkig gingen de kopjes van de mannen van M&M niet hangen kort nadat sidiq een kans had gecreërd kregen de paars-witten randje zestienmeter een vrijetrap Niek ging erachter staan en probeerde met een mooie boogbal de bal richting de penaltystip te spelen daar stond Dyaden met de rug naar de goal toe zijn voet ging de lucht in richting de bal raakte deze nog wel maar kon deze met een poging er een omhaal van te maken niet richting de goal krijgen.
De aanval die erop volgde stuurde dezelfde Dyaden  zijn maatje Dean de zestien in die vanuit de rechterkant richting de goal ging zag dat de goalie op hem af wilde komen en koelbloedig met het puntje van zijn schoen plaatste hij de bal in de verre hoek 4-6 op het scorebord en nog vijf minuten spelen.
Een uitbraak van de Beesd Relico combinatie Sam hield goed tegen maar uit de rebound werd de 4-7 toch een feit iets waar de thuisploeg niet mee kon leven de weg naar voren werd vanuit de aftrap weer gezocht en er volgde een corner Dean plaatste de bal bij de eerste paal waar Mustafa er als de kippen bij was om de 5-7 eindstand erin te knallen.
Hopelijk beginnen de mannen van M&M de volgende keer gelijk met de tweede helft dan komen ze wel als winnaar van het veld.