4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

We hebben er een extra weekje op moeten wachten maar de competitie is voor ons dan ook echt begonnen!

Om 12:00 werd er op Sportpark Glaspark afgetrapt tegen het combinatie elftal van Unitas/GJS/Heukelum 2.

Het was in het begin even zoeken. Toen Unitas/GJS/Heukelum in de 22e minuut een vrije trap kreeg bij onze 16 meter waren het Jamilla en Erzsi die samen op avontuur gingen na een verre trap van Yvonne. Jamilla wist na een lange sprint op aangeven van Erzsi de 1-0 tussen de palen te schieten⚽️

Een paar minuten later was het weer raak!! Hannah stuurde vanaf het middenveld Erzsi de diepte in waarna zij de bal goed voorgaf en Lynn de 2-0 kon binnen glijden💜

In de 30e minuut was het Lynn die de bal verlengde op Eva waarna de grens wederom onterecht vlagde voor buitenspel, maar het de scheidsrechter was die het er niet mee eens was en liet doorspelen. Nadat Eva de bal voorgaf was het Hannah die de bal hard tegen de touwen schoot💥

In de 42e minuut was het Jamilla die de bal onderschepte hem vervolgens over de verdediging van Unitas/GJS/Heukelum schoot waarna Eva de bal vanaf de achterlijn teruglegde op Lynn die hem vervolgens weer breed gaf op Hannah, waardoor Hannah haar 2e van de middag kon bijschrijven🥳

Vlak voor rust werd Jamilla nog 1x vanaf de zijkant weggestuurd, en met succes!! Na de steekpass van Eva kon ook Jamilla haar 2e doelpunt bijschrijven.

Ruststand 5-0

In de rust gaf de trainer aan, dat we de 2e helft een tempo hoger moesten gaan voetballen en goed met de kansen om moeten gaan.

Na de rust mocht Jamilla haar hattrick compleet maken. Nadat Ismay de bal van de tegenstander onderschepte werd Danisha ingespeeld die hem snel door tikte op Jamilla. Jamilla dribbelde nog een speler voorbij waarna zij de bal letterlijk het doel in liep🤪

Na de 6-0 leek het meer op een zomeravond wedstrijd, waarbij beide teams het wel prima vonden. In plaats van dat het speltempo omhoog ging, ging het juist omlaag en lieten we Heukelum voetballen. Gevaarlijk werd Heukelum niet, maar het werd een wedstrijd wat doodbloedde.

De 7-0 kwam op naam van Lynn. Erszi kreeg de bal op het middenveld en wist direct meters naar voren te maken. Ze speelde de bal tussen de verdedigers door op Lynn die vervolgens de 7-0 op het scorebord zette💪🏼

De dames van LRC hebben verdiend gewonnen en hebben er ook nog iets van geleerd...niet meegaan in het niveau van de tegenstander, op hoog tempo blijven voetballen en vooral geduldig blijven, dan zullen de resultaten en het spel nog beter zijn.

As zaterdag spelen we uit tegen Sparta'30. Voor ons een onbekende tegenstander. De tegenstander heeft de aanvangstijd meerdere keren (getracht) te wijzigen, wat voor veel onduidelijkheid heeft gezorgd. We hebben vanmidag pas te horen gekregen, dat we om 11:00 voetballen. Aan de tijd zal het niet liggen...wij zullen hoe dan ook, de 3 punten mee naar Leerdam nemen!