Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

Op zaterdag 30 september 2023 omstreeks 11:00 uur komen de meiden van de MO17 aan op het Glaspark.
Daar nemen ze plaats in kleedkamer 11.
Sterrre is er vandaag nog niet bij. Haar herstel loopt voorspoedig en we hopen dat ze snel weer kan aansluiten.

Vorige week hebben de meiden goede zaken gedaan om in Dalem te winnen van GJS.Vandaag mogen de meiden thuis aantreden tegen VV Ameide. Tegen deze meiden heeft de MO17 nog nooit gespeeld. Men wist niet dus niet wat ze konden verwachten.
Maar dat werd al snel duidelijk voor de Paars witten.

Beide teams zijn op het veld met hun warm loop sessie bezig. Aan beide kanten gaat de bal lekker in de rondte.
Het weer is goed dus laten we hopen dat dit zich doortrekt op het veld.
Net voor 12:00 uur komt de scheidsrechter van dienst het veld op. Nadat hij met beide teams heeft gesproken in de middencirkel is het tijd voor het handen schudden en is de aftrap aanstaande.

Stipt om 12:00 uur klinkt het signaal en we kunnen aan de wedsrtrijd beginnen. Ameide heeft de bal en zet gelijk druk. LRC moet even kijken hoe men staat en probeert vat te krijgen op de bezoekers. De eerste kans is dan ook voor Ameide en LRC is dus gewaarschuwd. Ameide heeft wat snelle meiden lopen en hierdoor is er toch enige paniek bij de verdedigers van LRC. Men kan voor nu zich alleen bezig houden met het verdedigen. De bezoekers hebben een missie en dat is hier de punten weg te halen.
In de eerste 15 minuten zijn er wat kleine kansjes voor LRC maar Ameide heeft toch het heft in handen. We kunnen niet anders zeggen dat deze meiden ook lekker kunnen voetballen. De kleine kansen die LRC krijgt lopen op niets uit aangezien de verdedigers van Ameide er gelijk boven op zitten. Het lijkt dat het wel eens een moeilijke wedstrijd kan worden voor de LRC-ers. Tot nu toe hebben ze geen grip op de wedstrijd. De volgende 10 minuten zijn ook voor de bezoekers en LRC blijft maar een opening zoeken. Wat heet, in de 27ste minuut is er dan eindelijk een mooie aanval over rechts waar Merel de bal voor het doel slingert. Thirza staat op de juiste plek en schiet de bal in de verre hoek.Zo staat dan de 1-0 op het bord. Wat kun je zeggen zo sta je onder druk en zo sta je op een voorsprong.

Het lijkt dat dit een wake -up call is geweest want iedereen is in 1 keer bij de les. De bezoekers kunnen het niet geloven dat ze op een achterstand staan. Door deze goal lijkt het dat ze zijn aangeslagen. LRC Aarzelt niet en gaat verder met aanvallen. Deze aanval wordt door Ameide tot een corner getrapt. Thirza meld zich om de corner te gaan nemen. Er zijn meiden mee en de bal komt voor. uiteindelijk valt deze bal op de 5 meter en wordt de bal niet lekker weggewerkt. Anouk staat op de juiste plek en door een gelukje komt de bal vanaf haar voet en zo ligt in de 29ste minuut de 2-0 erin. Hoe mooi kan dit zijn 2 minuten na de 1-0 is er een mooie voorsprong van 2 goals.
Ameide mag de aftrap nemen en weer gaan opbouwen. Toch is de thuisploeg nu beter in het storen en veroveren van de bal.De bal komt uiteindelijk in de 36ste minuut bij Merel en ook nu weer geeft ze bal lekker voor. In eeraste instantie heeft de keepster de bal maar is hem ook weer kwijt. Ze weet even niet waar de bal is en Jadey die was meegelopen onderschept de bal en met een mooie beweging zet ze LRC op een 3-0 voorsprong. Het lijkt dat de bezoekers even niet weten om te gaan met de druk die LRC zet. Komt bij dat het weer Merel is die haar zus Evy aanspeelt en zo zet Evy in de 39ste minuut de 4-0 op het bord.

Met een voorsprong gaan dan ook richitng de kleedkamer voor wat verfrissingen.

In de kleedkamer van LRC bespreken de meiden zelf de gang van zaken van de eerste helft.
Zelf weten ze niet waar het aan ligt maar geven aan dat ze het snel hebben recht getrokken.

De scheidsrechter tikt op de deur en de teams gaan weer richitng het kunstgras van veld 2.
We zijn weer onderweg en Ameide blijft wcht wel voetballen ondanks de achterstand. Ze komen er weer goed doorheen en het is LRC-ers keepster Rosanne die met een goede redding haar doel schoon houdt.

Op het middenveld worden er leuke duels uitgevochten en een speelster van de bezoekers komt als winnaar uit de bus. Tegen de verdedigers maakt geen kans en ze moet dan ook een overtreding maken. De bal is voor LRC. Jara neemt plaats achter de bal en met een snel en bekeken schot valt haar voorzet achter de verdediging van Ameide. Evy heeft goed opgelet en is doorgelopen. De bal schiet ze dan ook op het doel en dan ligt ook de 5-0 erin. We zijn dan 48 minuten bezig.
4 minuten later is het Thirza en Merel die een aanval opzetten over rechts. Merel geeft de bal gelijk een trap richting de zestien waar Evy al klaar staat om zo in de 52ste minuut de 6-0 neer te zetten. Ook dit is goede goal maar de opbouw vanuit achteren is nog wel mooier.
Nu lijkt het verzet  van Ameide wel gebroken.Zoals ik al eerder zei ondanks de ruime achterstand blijven ze gewoon voetballen en pikken ze hun kansjes ook mee.

Suus is inmiddels ook ingevallen en we weten die loopt, sleurt en rent altijd het veld over. Nooit te beroerd om te werken.
Ze heeft wat mooie voorzetten en wordt lekker in het spel betrokken.De tijd staat inmiddels op minuut 57 als er vanaf de linker kant een aanval wordt opgezet. De bal gaat via Jara en Melissa richting Suus. Suus speelt de bal weer terug en loopt door. Toch krijgt ze bal weer terug en met een mooi afstandschot mag ook Suus een doelpunt bijschrijven.

De wedstrijd gaat lekker door en in een spaarzame aanval in de 70ste minuut  van Ameide wordt dan toch Rosanne geklopt. Ameide heeft ook een doelpunt te pakken en zijn daar wel blij mee.
Maar lang kunnen ze niet genieten want het is Puck die 2 minuten later de 8-1 laat aantekenen. Zo loopt de wedstrijd naar het einde en is er in de laatse minuut een schot van Anouk die dan ook de eindstand op 9-1 bepaald.

De scheidsrechter fluit af en de bezoekers geven de LRC-ers de complimenten.

Vandaag was het een stroeve start van LRC, maar ze hebben laten zien dat als het tegen zit er een team opstaat.
Vanuit de begeleiding zijn er complimenten voor het hele team. Ze hebben vandaag weer laten zien wat het inhoudt om in teamverband te spelen.

Volgende week is er de thuiswedstrijd tegen Stedoco.