Merwe Donk 56 A
4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

Na de 0-12 overwinning op Vuren mochten de meiden van de MO17 een week later naar GJS.
GJS heeft na 3 speelronden 2 wedstrijden gewonnen en 1 verloren. De paars witten staan op het moment van spelen tegen GJS op 3 gespeeld en 3 gewonnen partijen. Omstreeks 10:45 uur wordt er verzameld op het Glaspark. Alleen Sterre is nog steeds afwezig door een blessure.
Voor de rest is iedereen van de partij.Niet veel later rijden we de meiden richting Dalem.

Aangekomen op het sportpark Dalem mogen de meiden plaats nemen in kleedkamer 11.
Als iedereen is omgekleed volgt er een kleine bespreking en niet veellater lopen de meiden richting veld 2. Daar is GJS al bezig met hun warming-up. Het weer ziet er goed al waait het wel wat.

Om 11:45 uur is de scheidsrechter aanwezig en volgt het handen schudden. De vlaggen worden uitgedeeld aan de grensrechters en gaan de meiden klaar staan voor de aftrap. De scheidsrechter fluit en het spel is aan de gang. Zoals we weten probeert LRC gelijk druk te zetten om in ieder geval snel te bal te veroveren.  De meiden van GJS staan hun mannetje en de bezoekers weten in ieder geval dat het wel eens een moeilijke wedstrijd kan gaan worden. GJS zoekt de aanval en er zijn gelijk al wat kansjes. Achterin houden de paars witten het overzicht en proberen ze rustig op te bouwen. Er zijn wat spelden prikjes van LRC maar ook de verdedigers van GJS weten wat hun te doen staat.
In de 5de minuut krijgen de bezoekers een corner, die door Thirza zal worden genomen. De LRC-ers gaan op hun plek staan waaronder ook Puck die toch maar even mee naar voren is gekomen. De corner wordt genomen en beland bij de 2de paal. Daar staat Puck om de bal rustig en beheerst binnen te schieten. Puck heeft uiteindelijk haar goal te pakken aangezien ze vorige week vele kansen heeft gehad maar er helaas geen 1 van in ging. Zo kan de scheidsrechter de 0-1 opschrijven. Voor de bezoekers is dit mooi meegenomen aangezien ze redelijk snel op een voorsprong staan. GJS zal dus wat meer naar voren moeten spelen en er mischien wel wat kansen komen.

De wedstrijd gaat lekker heen en weer en voor beide teams zijn er kansen. De keepers van beide teams staan steeds goed op hun plek om zo een doelpunt te voorkomen. Toch is het GJS die wat sterker lijkt maar de speelsters van LRC blijven goed opletten en coachen elkaar steeds beter. Er worden leuke duels uitgevochten en het publiek vindt het prachtig. We zijn inmiddels in de 19de minuut als Suus de bal krijgt aangespeeld. Melissa is meegelopen en krijgt de bal in de loop mee van Suus. Melissa gaat de 16 in en haalt uit, de bal gaat diagonaal langs de keeper en zo ligt de bal in het net. De scheidsrechter kan de 0-2  in zijn boekje zetten.
GJS zal nu zeker wat meer risico moeten nemen om in ieder geval te proberen de aansluitingstreffer te gaan maken. Dit is natuurlijk een lekker gegeven voor LRC omdat er dan wat meer ruimte komt. Op het middenveld blijven beide teams strijden en er worden leuke duels uitgevochten. Toch zijn het de bezoekers die een gaatje vinden en Evy wegsturen, met de bal aan de voet gaat ze ook richting het doel van GJS. Met een mooi schot staat de teller in de 33ste minuut al op 3.

Bij LRC wordt er door verschillende meiden van positie gewisseld en proberen ze de wedstrijd tot aan de rust gecontroleerd uit te spelen.
De scheidsrechter vindt het goed en fluit voor de rust. LRC kan tevrden zijn met de 0-3 ruststand.
In de kleedkamer wordt er gesproken over het veld spel en de wisselingen die ze hebben gedaan. Coaches geven aan dat ze moeten bllijven opletten aangezien er nog een 2de helft aankomt.Nadat de limonade is genuttigd geeft de scheidsrechter het sein dat de teams weer richting het veld mogen.

De 2de helft is bezig en we zien toch een ander GJS. Het is duidelijk dat ze wat willen doen aan de opgelopen achterstand en zich niet zomaar willen overgeven. De thuisploeg begint goed en ook in de duels zijn ze net wat feller dan de LRC-ers.
De eerste 10 minuten moet LRC achteruit en kan het zich op dat moment alleen bezig houden met het verdedigen.
We zijn in de 55ste minuut als er een schot komt van de spits van GJS. De bal wordt net te laat beoordeeld door de keepster van LRC en zo heeft GJS ook een doelpunt te pakken. We zien de scheidsrechter de 1-3 noteren. Hij wacht totdat iedereen weer klaar staat en fluit voor de voortgang.

De meiden van LRC praten met elkaar dat ze bij de les moeten blijven en een tegendoelpunt altijd kan gebeuren. Ze weten dat een wedstrijd zo een andere wending kan krijgen en ze zich niet door dit tegendoelpunt van de wijs moeten laten brengen.
De thuisploeg blijft de aanval zoeken maar de verdedigers staan hun mannetje.
Langzaam aan krijgen de bezoekers weer wat grip op de wedstrijd en kunnen ze weer gaan opbouwen.Op het middenveld is LRC sterker en er worden mooie ballen afgegeven richting de spitsen.

Als we 65 minuten ver zijn is er een mooie steekpass van Evy richting de mee opgekomen Melissa. Melissa neemt de bal aan en gaat 2 speelsters van GJS voorbij. Nu komt ze oog in oog met de keepster en met een soepele beweging prikt ze de bal in de verre hoek. Zo komt de 1-4 ook in de boeken.
GJS heeft het moeilijk en weten ze dat ze deze wedstrijd niet meer gaan winnen. Ondanks de achterstand blijven ze wel voetballen, maar LRC  weet wel om te gaan met deze bevliegingen.
De wedstrijd loopt naar het einde en beide teams geloven het dan wel. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het laatst en is de winst een feit.
Alle meiden schudden elkaar de hand en zo gaan de LRC-ers met de 3 punten richting Leerdam.
Het vertoonde spel ziet er verzorgd uit en we zien ook dat deze meiden een hecht team vormen.

Complimenten naar alle speelsters die zo op hun eigen manier hun rol in het veld weten op te pakken.
Meiden ga zo door !!

Met 4 wedstrijden gespeeld en 4x winst zijn de coaches uiteraard zeer tevreden.

Volgende week is er op het Glaspark de thuiswedstrijd tegen Ameide. Aanvang van deze wedstrijd is om 12:00 uur