4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

Zaterdag 9 september 2023 spelen de meiden van de MO17 een thuiswedstrijd tegen SC Everstein.
De wedstrijd staat gepland om 14:30 uur. De meiden weten dat het erg warm is deze dag dus zal men veel water tot zich moeten nemen.

Om 13:30 uur wordt er verzameld in kleedkamer 12  en daar worden de meiden door de coaches voorzien van informatie.
Het warme weer komt ter sprake en ze weten dat het een lange en hete middag zal gaan worden. Tegen Everstein zijn het ook altijd wedstrijden op het scherpst van de snede.

Net 14:00 uur begeven de meiden zich naar het gras van veld 3 om daar in ieder geval een rustige warming-up te gaan doen.
Vandaag zijn Rosanne en Sterre er niet bij.
Inmiddels zijn de meiden van Everstein ook op het veld te vinden en ook bezig met hun warming-up.
Er heerst kalmte bij de LRC-ers maar ze weten dat Everstein een ploeg is om in de gaten te houden.
Net voor half 3 komt de scheidsrechter het veld op en ook hij begint aan een kleine inloopsessie.Nadat de scheids gereed is vraagt hij de speelsters van beide teams bij zich. Na het handen schudden kan de wedstrijd beginnen.

Ondanks de warmte is het redelijk druk met toeschouwers die toch de moeite nemen om deze wedstrijd te gaan bekijken.
Niet veel later zijn we onderweg. LRC begint rustig aan de wedstrijd en laat Everstein het spel maken. De bezoekers maken hier gebruik van en met wat kleine kansjes is LRC gewaarschuwd. De meiden vinden het wel genoeg en maken hun eigen spel. Er wordt snel druk gezet op de helft van de bezoekers en al snel wordt de bal heroverd.Er zijn al wat mooie kansen voor Merel, Evy en Thirza.
De keepster van Everstein is iemand die zich niet echt snel laat passeren en met mooie reddingen staat ze haar "mannetje"
We zijn al 20 minuten op weg als er een corner is voor de bezoekers. Keepster Anouk zet haar verdedigers neer en wacht op de corner.
Als deze wordt genomen en hoog voor het doel komt glipt de bal buiten bereik van Anouk en Emma in het doel. Zo staat de 0-1 op het bord.
Zo zien we maar dat er met 1 kans toch een mooi doelpunt kan vallen. Voor de thuis ploeg is dit een domper aangezien ze toch het beste van het spel hebben. Na dit doelpunt is het Everstein die doordrukt en de verdedigers Benthe, Jadey, Emma en Melissa echt wel even op hun tellen moeten passen. De meiden regelen onderling hun rolverdeling en voeren wat wisselingen in het veld door.

Op het middenveld zijn het Jara, Jesslyn en Puck die een tandje bij zetten en zo proberen om de spitsen te bereiken.
Inmiddels is Suus ingebracht en krijgt ze de opdracht om over de zijkanten voor het gevaar te gaan zorgen.
Als we in de 35ste minuut zijn beland is er toch een uitbraak van de bezoekers en de spits zet dan met een bekeken schot de 0-2 op het bord.
Nu zien we de Paars Witten toch even naar elkaar kijken van wat er nu toch gebeurt. We zien nu ook dat beide teams het wel zwaar hebben met het warme weer.De bezoekers proberen met een 0-2 voorsprong te gaan rusten.
Evy denkt daar toch anders over en met een schitterende trap beland de bal in de kruising. Hier heeft keepster van de bezoekers geen antwoordt op. In de 39ste minuut staat de aansluitingstreffer op het bord. Met nog enkele minuten te gaan fluit de scheidsrechter voor de rust.En zo gaan we rusten met een 1-2 tussenstand.

Beide teams zijn blij met de rust en kunnen nu gaan genieten van de koele limonades die al gereed staan in de kleedkamers.

In de kleedkamer van LRC is er rust en kalmte. De meiden geven aan dat er nog niets is verloren is en ze het hoofd koel moeten houden.
1 kans is al genoeg om in ieder geval de gelijkmaker neer te zetten. Met deze woorden nemen ze nog wat te drinken en peppen ze elkaar nog even op. De scheidsrechter klopt op de deur en de teams mogen weer naar het veld.

LRC zet gelijk druk en wil zo snel mogelijk de gelijkmaker op het bord hebben. We zien in de de 2de helft dat er meer ruimte komt voor beide teams en het ook echt alle kanten op kan. Toch zijn de meeste kansen voor de thuisploeg.Maar zoals we in de eerste helft hebben gezien loeren de bezoekers op hun kans om de score te vergroten.
Toch is het weer Evy die in de 65ste minuut met een fraai schot de 2-2 op het bord zet. Dit is de verdiende gelijkmaker en hier valt niets op af te dingen. Nu wordt het voor beide ploegen lastig,er zijn vele krachten verspild en het weer werkt met deze temperaturen ook niet echt mee.
Het spel gaat lekker door en Everstein wil toch met de 3 punten aan de haal.Het blijft dus opletten achterin voor LRC.

We zijn in de 75ste minuut en wordt er vanaf het middenveld een aanval opgezet. Nadat de bal lekker is rondgegaan wordt Evy aangespeeld.
Evy aarzelt niet en haalt van afstand uit. Ook deze bal van Evy vindt het net en zo mag de 3-2 in de boeken worden bijgeschreven.
De meiden vinden elkaar en vieren dit doelpunt uitbundig.
Met de laatste minuten op de klok spelen de meiden van LRC de wedstrijd uit. De scheidsrechter vindt het genoeg en blaast voor het einde.
We hebben een mooie wedstrijd gezien van 2 ploegen die voor de overwinning zijn gegaan. LRC heeft er hard voor moeten werken maar de
3 punten zijn zeker verdiend.

De teams schudden elkaar de handen.
De coaches spreken nog even over de wedstrijd en zo gaan we richting de kleedkamer.

In de kleedkamer spreken de coaches de meiden toe. Ze zijn blij met het spel en de inzet.
Op naar volgende week, dan mogen de meiden naar v.v.Vuren.