Nieuwe Rijksweg 8
4128BN
LEXMOND
tel. 0347-341600

Op zaterdag 10 juni 2023 heeft de MO17 het toernooi `Final League` als winnaars afgesloten. In de finale waren de meiden te sterk voor het thuis spelende RKTVC.Dit was tevens de laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen.
Na de welverdiende vakantie hebben de meiden de trainingen weer hervat.

De start van de competitie stond gepland op 2 september.
Nadat de indeling bekend was stond er voor de Paars Witten gelijk een kraker op het programma. De LRC-ers mochten voor de eerste wedstrijd richting Lexmond om daar tegen de Lekvogels aan te treden. De wedstrijden tegen de Vogels zijn altijd beladen en beide teams willen voor elkaar niet onder doen.

Zaterdagochtend omstreeks 11:00 uur verzamelen we op het Glaspark om vanaf daar richting Lexmond te gaan.
Vandaag zijn Rosanne (andere verplichtingen) en Sterre (geblesseerd) niet aanwezig.
De meiden die het vandaag moeten zijn, Elise, Benthe,Emma,Melissa,Jadey, Suus,Thirza,Jesslyn,Puck,Anouk,Evy en Merel.
Jara is de nieuwe aanwinst voor de MO17 en zal voor het eerst haar opwachting maken in het team.

Omstreeks 11:40 uur arriveren we op het sportpark Het Bosch en mogen de meiden plaats nemen in kleedkamer 3.
Nadat de coaches de meiden hebben toegesproken en men weet hoe ze tegen de Lekvogels gaan starten gaan ze richting het kunstgras van veld 2. Daar beginnen de meiden aan de warming-up en wat later maken ze groepjes om in ieder geval de bal lekker te laten rondgaan.
Het team van de thuisploeg zijn ook met hun warming-up bezig.
Om 12:15 uur fluit de scheidsrechter en mogen de teams zich naar de middencirkel bewegen. Na het handschudden en het bepalen wie de wedstrijd aanvangt is het zover. Niet veel later klinkt het fluitsignaal en weg zijn we.
LRC neemt gelijk het initiatief en speelt de bal rond. We zijn nog geen 2 minuten bezig of Jesslyn schiet van afstand op het doel. De keepster is te laat en de bal ligt al in het net. Zo staat de 0-1 al op het bord.
Dit is een mooie opsteker voor LRC.

De meiden weten dat Lekvogels nooit hun schouders laten hangen en zullen dus op hun tellen moeten passen.
LRC wordt in de eerste 5 minuten toch achteruit gedrukt en Elise kan niet voorkomen dat de 1-1 ook al op het bord staat.
Dit belooft wat voor het verdere verloop van de wedstrijd. Na het doelpunt laat Lekvogels zich terug zakken mede doordat de aanvallers van LRC beter aan de bal zijn en voor meer gevaar zorgen. Zo zijn er kansen voor Puck , Evy en Merel maar helaas de bal wil er niet in.
Halverwege de eerste helft is het dan toch Lekvogels die aandringen en her en der wat kleine kansjes krijgen.
Melissa, Jara, Benthe,Jadey en Emma zetten alle zeilen bij en zorgen ervoor dat er geen speelster voorbij komt.
Vlak voor het rust signaal is er toch een aanvaller doorgebroken en gaat richting het doel van de Paars Witten. Elise blijft staan en kan zo het schot wat volgt onschadelijk maken. Hier sleept ze het team erdoor. Met de ruststand van 1-1 gaan de teams richting kleedkamer.

In de kleedkamer wordt er besproken hoe de meiden in de tweede helft moeten gaan spelen. Er volgen wat wisselingen qua positie en na de limonade geeft de scheidsrechter het sein dat we weer richting veld moeten.

De tweede helft is begonnen en LRC probeert weer richting het doel van de Lekvogels te spelen.
We zien dat Jesslyn ,Thirza en Suus de ballen veroveren en deze dan richting de spitsen Evy of Merel schieten.
Het veld overwicht is voor LRC en ze krijgen vele kansen maar de keepster van de thuisploeg is niet zomaar iemand die je snel verschalkt.
De ballen vliegen van links naar rechts maar helaas wordt er niet gescoord. Lekvogels probeert nog wat terug te doen maar LRC zit beter in de wedstrijd. Jesslyn is op het middenveld de rust en speelt in de 60ste minuut Evy vrij die dan kan doorlopen richting het doel. Met een geplaatst schot is de keepster te laat en zo staat de 1-2 op het bord.
Door deze achterstand moeten de meiden van de thuisploeg toch meer naar voren spelen. Inmiddels is Anouk ook in het veld en ze weet dat
het belangrijk is om de bal lekker rond te laten gaan. De ballen die ze krijgt speelt ze dan ook netjes door zodat LRC rustig kan opbouwen.
Thirza blijft dicht achter de spitsen lopen en zo een afvallende bal te kunnen oppikken. De ballen gaan via Suus en Jesslyn over links.
Nadat Evy op links is doorgebroken geeft ze een voorzet. De bal wordt weggewerkt door een verdediger maar dan is het toch Thirza die de bal oppikt. Met een schot in de 75ste minuut zet Thirza de eindstand van 1-3 in de boeken.

Lekvogels gelooft het dan wel en zo gaat de wedstrijd richting het einde. Niet veel later klinkt het laatste fluitsignaal.
De teams schudden elkaar de handen en zo gaan ze richting de kleedkamer.

Vandaag hebben we een mooie wedstrijd gezien met een verdiende overwinning voor de meiden van LRC. De 3 punten gaan mee richting Leerdam.
De coaches geven de meiden complimenten met het vertoonde spel.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Everstein op het programma.