Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

2 weken geleden nadat Ameide op bezoek bij LRC tegen een nederlaag aanliep mochten de Paars Witten het vandaag ook thuis tegen SteDoCo gaan aantreden.
De meiden van LRC willen ook deze wedstrijd winnen om zo in hun eerste fase ongeslagen te blijven. Ze hebben er 5 wedstrijden op zitten en allen zijn gewonnen.

Er wordt om 11:00 uur verzameld in kleedkamer 12. Vandaag zijn Suus en Sterre er niet bij. In de kleedkamer heerst er rust en de meegenomen muziek klinkt uit een box. De coaches bespreken met de meiden hoe ze vandaag het veld op kunnen.
Nadat iedereen weet wat er verwacht wordt gaan ze richitng het kunstgras van veld 2. Gelukkig is het vandaag droog aangezien het gisteren- avond met bakken uit de lucht kwam zetten. Wat wel opvalt is dat er een stevige wind staat. Maar al met al een mooie voetbalmiddag op het Glaspark.

Omstreeks 12:00 uur komt de scheidsrechter van dienst het veld op en de teams mogen zich opmaken voor de 1ste helft.
SteDoCo mag aan de aftrap beginnen en we zijn onderweg. De bezoekers nemen het initiatief en zoeken de aanval.Wat opvalt is dat er bij LRC nog niet iedereen bij de les is. Er is veel bal verlies en het oogt allemaal rommelig. De bezoekers zoeken de aanval en keepster Rosanne moet toch een paar keer in actie komen om een doelpunt te voorkomen. Langzaam trekken de Paars Witten het spel naar zich toe, maar echt goed wordt er niet gevoetbald. We zijn in de 12de minuut als er een corner komt voor de thuisploeg. Deze corner wordt genomen en de bal komt voor de voeten van Merel en de bal lijkt over de doellijn te zijn geweest. De keepster van SteDoCo brengt de bal weer voor de doellijn maar Puck is inmiddels erbij en schiet hard dan toch de 1-0 binnen. SteDoCo ziet het gebeuren en de meiden lopen richitng de aftrap.

SteDoCo brengt de bal weer in het spel en gaan rustig door met waar ze zijn gebleven, lekker de aanval zoeken. Er zijn over links wat mooie acties maar de verdedigers van LRC blijven rustig. Ze weten hun rol en bij balbezit spelen ze rustig terug op hun keepster. Zo laat de thuisploeg wel de bal lekker rondgaan. Na een goede aanval wordt de bal weer tot corner verwerkt door de bezoekers. De bal komt voor het doel en wordt weggewerkt door de verdedigers van SteDoCo. Emma is vanuit achter meegelopen en ziet de bal op haar af komen. Ze aarzelt niet en schiet vanuit de 2de lijn in de 18de minuut de 2-0 binnen.
Het lijkt dat de meiden nu het voor elkaar hebben en ze biginnen nu iets makkelijker te voetballen. We zijn nog geen 3 minuten verde als Puck Merel in stelling brengt en Merel zo ook een doelpunt kan bijschrijven. We zijn dan in de 22ste minuut.

Het lijkt of het soepel gaat maar ondanks de 3-0 voorsprong mag er ook gezegd worden dat de bezoekers ook al wat kansen hebben gehad.
Maar toch krijgen ze de bal niet in het doel.Zo blijven de teams op het middenveld elkaar bestoken en worden er leuke duels uitgevochten.
We kunnen niet echt zeggen wie er nu beter is of beter voor de dag komt. Het blijft aan beide kanten rommelig met veel balverlies.

Toch is het Jesslyn die in de 28ste minuut de bal krijgt aangespeeld van Thirza en ze aarzelt niet. Met een afstandschot die over de keepster heen gaat staat de 4-0 in de boeken.

Allebei de teams blijven toch strijden en gaan voor elke bal. De kansen die er toch komen voor de bezoekers lopen op niets uit.
We zijn in de 37ste minuut als Thirza op avontuur gaat over rechts. Nadat ze 2 speelsters heeft omzeilt krijgt ze een trap op haar enkel en wordt zo uit balans gebracht dat de scheidsrechter fluit.  Alle meiden kijken en zien dat de scheids naar de stip wijst, strafschop voor de thuisploeg. De bal wordt door Jesslyn opgeeist. De bal wordt op de stip gelegd en ze moet nog even wachten op het fluitsignaal van de scheidsrechter, als deze klinkt gaat de bal hard en hoog door het midden, de keepster heeft geen schijn van kans en zo kan de scheidsrechter de 5-0 in zijn boekje schrijven.

Met nog een paar minuten te spelen gaan we daarna rusten met een 5-0 voorsprong.
In de kleedkamer van LRC wordt er gesproken over de rommelige 1ste helft. Maar de coach geeft ook aan dat hij zelf niet duidelijik is geweest naar zijn meiden waardoor er verwarring is ontstaan.

Nadat de limonade is genuttigd klopt de scheidsrechter op de deur en mogen de teams weer richting het veld.
De teams staan gereed en we mogen weer.

We zien wel in het eerste kwartier bij de thuisploeg verbetering. Ze zijn wat meer rustig en spelen de bal lekker rond.SteDoco blijft proberen en wil naar voren blijven voetballen. Het spelbeeld blijft voor de rest het zelfde, beide teams blijven voetballen en er zijn kansen voor de teams.

We zijn inmiddels in de 68ste minuut als er een corner is voor LRC. De bal komt voor en door een scrimmage komt de bal vor de voeten van Puck. Net zoals in de erste helft schiet Puck de bal hard in de touwen. Zo wordt de eindstand op 6-0 gezet.
De resterende tijd spelen de ploegen niet meer op het scherpst van de snede. Beide teams geloven het wel.

De scheidsrechter vindt het genoeg en fluit voor het einde.
Beide teams schudden elkaar de hand en gaan zo richitng de kleedkamer.

Vandaag heeft de MO17 de winst gepakt maar het was geen goede wedstrijd, vaak te snel en te rommelig.
Maar de coaches hebben natuurlijk ook complimenten voor hun meiden, ze hebben in deze fase 6 wedstrijden gespeeld en alle 6 in winst omgezet.
Met 37 doelpunten voor en er maar 5 tegen is dit zeker een hele goede reeks.