4e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 03

tel. 0183-637786

Zaterdag 9 september 2023   GJS JO 13-3  tegen LRC JO 13-1

Het was vroeg opstaan voor de mannen van MMR (Marcel , Marian en Rick) en ondanks de dichte mist was de weg naar Gorinchem toch gevonden.
Vanaf het eerste fluidsignaal lieten de paars-witten zien waarvoor ze waren gekomen namelijk de drie punten.
Het duurde ook niet lang alvorens dit op het scorebord te zien binnen vijf minuten spelen stonden de mannen van MMR met 0-2 voor door doelpunten van Sammie en Armin.
Daarna was er een vervelend moment aan de ander zijde bij vrijwel de eerste uitbraak  kwam de spits van de thuisploeg op Mitchell af die op zijn beurt uit zijn goal was gelopen en op de rand van de 16 meter kwamen beiden met elkaar in botsing.
De scheidsrechter legde het spel stil en Mitchels vader ging samen met Marcel snel naar hem toe want hij schreeuwde het uit van de pijn.
Hij kon de wedstrijd ook niet voortzetten achteraf is gebleken dat zijn knie gekneusd was.
Dean heeft de wedstrijd afgemaakt in de goal en hij kreeg al gelijk een eerste klus te doen ,want in de ogen van de scheidsrechter was de botsing tussen Mitchell en de aanvaller penaltywaardig en of dat al niet genoeg was de bal leek naast te gaan maar de thuisploeg kreeg toch een doelpunt bliikbaar zat er een gatin het net en de aansluitingstreffer was een feit.
Toch deerde dit de paars-witten niet want amper vijf minuten later was Dyaden aan de bal binnen de zestien hij probeerde de bal op de goal te schieten maar werd tijdens deze poging tegen de grond gewerkt en ook nu gaf de scheidsrechter een penalty.
Hij ging er zelf achter staan en benutte deze opgelegde kans door met zijn linker de bal tegen de netten achter de goallie te vuren.
Doordat Siddiq voor het rustsignaal ook nog doeltreffend was uit een voorzet van Tygo die met recht de assistkoning genoemt mocht worden (hij was goed voor 4 assisten) gingen we met een confortabele 1-4 voorsprong richting de limonade.
Wat Marcel met de mannen besproken heeft is een raadsel maar wie dacht dat we het beste in het eerste bedrijf gehad zouden hebben zou verbaasd naar het tweede berijf alles nog beterder ging de combinaties waren nog mooier dan in de eerste helft waarin Siddiq een echte hatrick (3 doelpunten door dezelfde speler in 1 helft voetballen) met als hoogtepunt zijn laatste die door een fantastiche voorzet van Olivier op het hoofd van Siddiq die vogelvrij bij de tweedepaal stond in de lege goal belande.
Nadat Rayaan voor de achtste treffer had getekend was het slotaccoord voor Eljero die met Marcel de afspraak had gemaakt om met een corner mee naar voren te gaan hij werd achterin overgenomen door Armin en beloonde dat met een treffer.
Inmiddels was de mist weggetrokken voor het zonnetje en op het scorebord straalde de cijfer thuis 1 uit 9 maar het belangrijkste was daqt dit ook nog met goed spel was behaald en zeker niet op basis van geluk .
Hopelijk kunnen de mannen van MMR dit vasthouden enzetten ze deze vorm voort als over 14 dagen Meerkerk op bezoek komt op het Glaspark.