4e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 03

tel. 0183-601827

Zaterdag 30 September 2023 Ameide JO 13-1  tegen LRC JO 13-1

Met een klein gezelschap gingen de mannen van M&M (Marcel & Marianne) op naar Ameide door diverse redenen waren er 7 spelers er niet bij.
Dus moest het gebeuren met de overgebleven 12 man maar gezien de tactiek die ze vanaf begin seizoen met grote succes spelen moest het wel kunnen was de gedachtengang.
Tijdens de warming-up hadden beide coaches bedacht om de scheidsrechter door een erehaag het veld te laten betreden in het kader van de week van de scheidsrechter iets wat de vrouw in kwestie erg kon waarderen.
Vanaf het eerste fluitsignaal was het erg rommelig en kreeg je het idee dat de paars-witten niet deden wat ze moesten doen iedereen liep op posities waar ze niet hoorde te lopen het balletje ging niet lekker rond kortom het aanzien niet waard.
Het duurde ook niet lang alvorens op het scorebord dit ook was af te lezen na amper 10 minuten spelen had de thuisploeg de score geopend.
Deze achterstand bleef zeker 10 minuten op het scorebord tot dat  Tygo ( 1 van de weinige die wel goed speelde)  op aangeven van Niek de gelijkmaker wist te maken.
Twee minuten later werd Olivier door Abubaker de zestienmeter ingestuurd en met een mooi stiftballetje zette Olivier de 1-2 ruststand op het scorebord.
Na de limonade volgde een droevige tweede helftbinnen tien muniten moest Mitchell 5 tegendoelpunten inclaseren.
Daarna volgde er een kleine opleving door een goede aanval waar Steven een hooftrol in opeisde maar zonder resultaat de daarop volgende corner van Niek deed de paars-witte hart ook niet beter doen kloppen.
Toen Ameide nogmaals twee keer gescoord had kreeg Eljero ook nog een leuke kans om het leed wat aangenamer te maken maar ook zijn inzet miste het juiste resultaat.
Bij een 8-2 achterstand ging Sammie goed door over de linkerflank bereikte de achterlijn gaf de bal voor waar het voor Rayaan een kout kunstje was om het 3e LRC doelpunt te maken.
Daarna zakte het als een plumpudding in elkaar en bij een 13-3 achterstand kwam het verlossende fluitsignaal van de scheidsrechter namelijk het eindsignaal.
Ondanks de grote nederlaag konden de mannen van M&M toch nog opbrengen om een erehaag te vormen bij de kleedkamer en nu was deze voor Abubaker die zijn laatste wedstrijd gespeeld had want hij gaat emigreren naar Amerika.
Bij deze bedankt Abubaker.
Het verlies heeft er ook voor gezorgd dat een eventuele kampioenschap van fase 1 niet meer in eigen had is met nog 2 wedstrijden spelen staan beide Leerdamse ploegen gelijk in punten en doelsaldo dus het beloofd nog erg spannend te worden.