Waardsedijk 25
3448HV
WOERDEN
tel. 0348-412636

Op deze frisse, regenachtige zaterdagmiddag reisde LRC 1 af naar Woerden voor de, op het laatste moment geregelde, oefenwedstrijd tegen Sportlust’46. SportLust’46 zou oefenen tegen Capelle en LRC tegen Kozakken Boys. Helaas zegden de tegenstanders van beide ploegen af, maar kon er in Woerden toch onderling worden afgetrapt voor een wedstrijd.

De eerste 25 minuten was LRC de bovenliggende ploeg met kleine plaagstootjes en schoten die niets opleverden. Toch was het Sportlust dat in minuut 21 met een goed geplaatst laag schot in de hoek keeper Duncan kansloos liet, 1-0.
In het tweede gedeelte van de eerste helft werd het van LRC kant wat rommeliger. De scherpte en de concentratie leek in deze periode weg en het onnodige balverlies was teveel. Toch leek  de voorsprong van Sportlust vlak voor het rustsignaal gelijk te worden getrokken door een goede aanval van LRC. Axel schoot de bal geplaatst langs de keeper en Bart zette zijn schoen er nog tegenaan, 1-1. De grensrechter vlagde deze gelijkmaker af, al waren alle meegereisde paars-witte supporters het daar niet mee eens. Buitenspel? Gelukkig waren er ook vele thuis-supporters het hiermee niet eens, waardoor het extra zuur was om met een achterstand de rust in te gaan.

In de tweede helft werden er, zoals altijd in oefenwedstrijden, veel wissels toegepast om spelers te zien voetballen. Jamal werd in minuut 60 door de Sportlust keeper in een duel gevloerd, maar de scheidsrechter zag hier geen strafschop in. Direct hierna leek LRC even het spoor bijster, Sportlust scoorde met fel voetbal en een hoog tempo drie doelpunten in 4 minuten, 4-0.

De goed ingevallen Remon testte de keeper met een schot van een meter of twintig, via de keeper ging de bal over het doel. Even later bereikte  Remon Jamal net niet, hij kwam een teenlengte tekort om de bal in het doel te glijden op het natte veld. Hierna was Remon attent en onderschepte de bal uit een slechte opbouw van Sportlust, hij schoot de bal één tegen één tegenover de keeper van Sportlust goed in de touwen. De spreekwoordelijke eer tegen deze derdedivionist was gered, 4-1.

Het laatste kwartier van de wedstrijd speelde Sportlust ongetwijfeld met hun basiself en liep de ploeg nog uit naar 6-1.

Dinsdag 8/8 speelt LRC een uitwedstrijd in Spakenburg tegen IJsselmeervogels, tijdstip 20:00 uur.