Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

LRC Leerdam is de competitie begonnen met een gelijkspel. Tegen het eveneens naar de vierde divisie gepromoveerde Heerjansdam werd het 3-3 op het Glaspark.

Het debuut van de Leerdammers op divisieniveau werd direct een boeiend schouwspel, maar moeilijk had de thuisploeg het wel. De bezoekers uit Heerjansdam hadden zeker in het eerste bedrijf het beter van het spel. Jelmer Nugteren had al een goede mogelijkheid gemist toen de Heerjansdam-aanvaller na een klein kwartier alsnog tekende voor de 0-1.

Keeper Levi ‘t Lam voorkwam erger voor LRC. De ploeg van Emanuel Sluis had moeite om eruit te komen, maar kwam na 20 minuten toch bijna op gelijke hoogte toen Maikel van de Water een vrije trap op de lat schoot. Zeven minuten later was het alsnog 1-1 nadat Timo Lutters een voorzet van Fabian van Horssen op fantastische wijze binnen volleerde.

Voor de rust kwam LRC zelfs op voorsprong via Axel van Kordelaar. De vleugelaanvaller bleef rustig oog in oog met de doelman van Heerjansdam. De Leerdamse voorsprong was niet verdiend, maar stond halverwege dus wel degelijk op het scorebord.

Buitenkansje
Het eerste kwartier na rust ging relatief rustig voorbij, maar daar kwam abrupt een einde aan toen Railey Martijn een vrije trap fraai binnenschoot. LRC-keeper Levi ‘t Lam voorkwam vervolgens nog tweemaal een voorsprong van de bezoekers, maar tien minuten voor tijd viel die alsnog. Heerjansdam kreeg een makkelijk gegeven strafschop na een overtreding van Colin van Gelderen en Luke Homan benutte het buitenkansje.

LRC zette aan voor een slotoffensief en kwam via Bart Barendregt bijna op gelijke hoogte, maar doelman Oscar Roos voorkwam dit. Het leek er dan ook op dat de punten mee naar Heerjansdam gingen, maar Maikel van de Water besloot anders. Waar de LRC-middenvelder in de eerste helft net niet trefzeker was uit een vrije trap, lukte het hem in de blessuretijd van de wedstrijd wel om het leer fraai binnen te krullen.