Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

LRC Leerdam heeft zaterdag een knappe overwinning geboekt. Tegen nummer twee Zwaluwe stond het lang 2-2, maar invaller Remon van Soest bezorgde zijn ploeg met twee goals de overwinning: 4-2.

De Leerdammers begonnen uitstekend aan de wedstrijd en zetten Zwaluwen direct onder druk. Nadat men al een paar keer dreigend was geweest, strafte Bart Barendregt een fout in de Zwaluwen-defensie af door beheerst binnen te schuiven: 1-0. Er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht, maar halverwege de eerste helft stond het plots toch 1-2. Eerst viel er een cornerbal zomaar voor de voeten van een Zwaluwen-speler, die hard binnenschoot. Even later resulteerde een van richting veranderd schot van afstand in de 1-2.

Wedstrijd stilgelegd
Kort hierna moest de wedstrijd kort worden stilgelegd doordat LRC-doelman Mark van Ingen per brancard van het veld moest. De sluitpost leek het bewustzijn te verliezen, zonder dat hier een direct aanwijsbare aanleiding voor was. Het spel lag hierdoor een minuut of twintig stil. LRC-trainer Emanuel Sluis verklaarde na afloop dat de doelman in orde was.

“Hij kreeg last van hyperventilatie en werd licht een draaierig in zijn hoofd. Er kwam een ambulance, is gecontroleerd en heeft uiteindelijk het de tweede helft van de wedstrijd kunnen kijken”, aldus Sluis.

Nadat de wedstrijd weer werd hervat ging LRC op jacht naar de gelijkmaker en die viel dan ook via Sil van Putten. De middenvelder rondde knap af vanaf de rand van de zestien na goed voorbereidend werk van Bart Barendregt.

Geweldige redding
In de tweede helft hadden beide ploegen lange tijd moeite om tot grote uitgespeelde kansen te komen. De bezoekers waren wellicht wat dreigender, maar waren slordig in de eindfase. Sam van der Water, die de uitgavellen Mark van Ingen was komen vervangen, moest eenmaal handelend optreden bij een harde poging van afstand, maar ranselde de bal met een geweldige redding uit de kruising.

Met invallers Fabian van Horssen en Remon van Soest hoopte LRC in de slotfase nog op een ingeving en kort voor tijd kreeg men ook loon naar werken. Van Soest werkte kort voor tijd van dichtbij binnen, nadat Zwaluwe niet adequaat verdedigde bij een hoge bal. In de blessuretijd schatte diezelfde Van Soest een lange bal op waarde, omspeelde de keeper en maakte vanuit een lastige hoek de 4-2.

Goede reactie
“En dat terwijl ik Remon eigenlijk slordig in vond vallen”, glimlachte Sluis na afloop. “Hij heeft natuurlijk wel specifieke kwaliteiten met zijn snelheid en dat zie je bij de laatste goal. Super leuk voor hem en ook voor ons. We begonnen heel goed aan de wedstrijd en de 1-1 en 1-2 van hun vond ik zeer onterecht. We hebben ons echter weten te herpakken en ik denk dat we de tweede helft erg goed hebben gespeeld. Zwaluwen heeft toen nauwelijks een kans gecreëerd. Na de nederlaag van vorige week is dit een hele goede reactie.”