Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

LRC Leerdam debuteert komend seizoen in de vierde divisie. In de eerste oefenwedstrijd tegen competitietegenstander Nieuwenhoorn kreeg de equipe van trainer Emanuel Sluis meteen een keiharde waarschuwing. Elk slordigheidje werd door de ploeg van Voorne-Putten met een half dozijn treffers (4-6 nederlaag) keihard afgestraft.

Na vijf trainingen kwam voor LRC Leerdam zaterdag het moment om de nieuwe groep in wedstrijdverband aan het werk te zien. Het was een korte vakantie voor de spelers die op 22 juni de laatste training afwerkten en zich ruim drie weken later alweer op het Glaspark moesten melden.

Van de nieuwkomers kwamen Remon van Soest (HSSC’61), Stan Griffioen (Benschop), Abdullah Tan (Nivo Sparta) en Merlijn van den Berg (Montfoort SV’19) tegen Nieuwenhoorn meteen in actie. Wesley Swets heeft na een verblijf bij Unitas en Arkel ook weer de weg naar het Glaspark gevonden. Hij kwam al eerder voor de Leerdammers uit en kreeg van Sluis voor het laatste half uur zijn vertrouwde positie centraal achterin terug.

Trainer Emanuel Sluis vond beide teams gelijkwaardig, hoewel Nieuwenhoorn duidelijk effectiever was. ,,Ik heb van mijn ploeg leuke dingen gezien, maar de fouten achterin werden keihard afgestraft.’’ Hij keek vooral naar de nieuwkomers. ,,Ik vind het belangrijk hoe zij worden opgenomen in het groepsproces en meegaan in de wijze waarop wij gewend zijn te spelen. Duidelijk is dat wij na deze wedstrijd nadrukkelijk moeten kijken naar de manier waarop wij verdedigen.’’

De wedstrijd
Binnen twee minuten kreeg LRC al 2 behoorlijke kansen. Een afstandschot van Maikel van der Water ging rakelings over en Timo Lutters, die de bal in zijn goede loopactie meekreeg, schoot zwak in.
Toch was het Nieuwenhoorn die effectiever in de afwerking was en binnen het kwartier twee keer het net wist te vinden. LRC rechtte de rug en kwan met twee doelpunten van Appie Tan weer langszij. Net voor rust scoorde de Nieuwenhoorn spits met een goede volley 2-3.

Direct na de rust wist Timo Lutters de bal te veroveren en liep de zestienmeter in. Een charge van Nieuwenhoorn werd bestraft met een penalty. Penaltynemer Rick van Loo legde aan voor de gelijkmaker, maar de zwak ingeschoten bal was geen partij voor de Nieuwenhoorn keeper. Direct na deze misser was het toch weer Nieuwenhoorn dat scoorde, 2-4.
In minuut 60 was het toch Rick van Loo die zich met een mooie actie vrijspeelde en de aansluitingstreffer fraai binnenschoot, 3-4.
Nieuwenhoorn scoorde in de slotfase nog tweemaal, 3-6.
Remon van Soest scoorde nog op aangeven van Jamal Ouassif en bepaalde de eindstand op 4-6.