Nieuwe Noordpolderweg 1
3312AD
DORDRECHT
tel. 078-6135287

LRC Leerdam heeft zaterdag een ruime overwinning geboekt bij Oranje Wit. In Dordrecht werd het 1-4. Doordat koploper Scherpenzeel thuis gelijkspeelde, mag LRC nog dromen van de titel. Volgende week komt Scherpenzeel naar Leerdam.

“Na vandaag zijn we in ieder geval zeker van de tweede plek”, aldus LRC-trainer Emanuel Sluis na afloop van de eenvoudige zege. “Ik zeg al weken dat we het Scherpenzeel in ieder geval zo lang mogelijk moeilijk willen blijven maken en we willen volgende week natuurlijk in ieder geval niet laten gebeuren dat Scherpenzeel in Leerdam kampioen wordt.”

Schorsing Furkan Cetin
Dat moeten de Leerdammers dan wel doen zonder linksback Furkan Cetin, die bij een stand van 0-3 rood kreeg voor een handsbal. Oranje Wit scoorde uit de gegeven penalty de 1-3. Sluis: “Dat was een opmerkelijk moment. Furkan krijgt de bal tegen zich aangeschoten, terwijl hij zijn handen voor zijn lijf heeft. Zelfs een penalty was al erg zwaar gestraft, vond ik.”

LRC kwam tegen Oranje Wit al na vijf minuten op voorsprong toen Timo Lutters een hoekschop voor de goal bracht en de bal na een scrimmage binnenviel. Rick van Loo maakte voor de rust de 0-2. LRC miste vervolgens de nodige kansen om het duel al voortijdig te beslissen. Axel van Kordelaar maakte na rust de 0-3, waarna de gastheer dus via een penalty op 1-3 kwam. Bart Barendregt zorgde met de 1-4 voor het slotakkoord.