26'
73'

4e klasse 12

12 oktober 2019 13:00

Het seizoen is al even op weg en we gaan beginnen aan de 3e competitiewedstrijd met de JO17-2. Een team met een bewogen start qua samenstelling. Eerst een selectie van 16 spelers, toen opgeschaald naar 18 en mogelijk meer. Maar ondertussen zijn de kruitdampen gedaald en lijken we nu een vaste groep te hebben. Tijd voor een wedstrijdverslag om eens wat inzicht te verschaffen in het wel en wee van dit team.

Wekelijks is het wel de vraag hoeveel blessurevrije spelers er zijn. Zo gebeurde het bijvoorbeeld dat we in de beker tegen MEC’07 (onze tegenstander van vandaag) met 9 spelers kwamen te staan tijdens de wedstrijd. Roemloos gingen we toen met 10-3 ten onder. De beker bracht ook een winstpartij tegen GJS en in de competitie (4e klasse nu) ook een winstpartij tegen Ophemert en een nipt verlies tegen Buren. We denken te zijn aanbeland in een rustigere fase met een overzichtelijke competitie en tegenstanders. Er lijken zich twee ploegen af te scheiden bovenin, waarvan MEC’07 er een van is. We konden onze borst dus weer en letterlijk nat maken vandaag. Met drie afwezigen en vier wissels begonnen we aan de wedstrijd. Begeleiding vandaag in handen van Dennis ondersteund door Bert.

Vanaf de aftrap zien we een totaal ander LRC dan in de vorige wedstrijd tegen MEC’07. Er werd met overtuiging gespeeld en redelijk gecombineerd. De vijf-mans verdediging (Mike, Ciro, Tygo, Michael en Enzo) hield de deur dicht. Jari en Mike Z stonden op het middenveld en Dean was de verbinder tussen middenveld en aanvallers Bas en Patricks. Na 6 minuten krijgen we een beetje ongelukkig de eerste tegengoal door een communicatiefout. De spits omspeelt keeper Jesse en staan 1-0 achter. Maar de koppies gaan niet hangen. Heldhaftig trekt LRC ten strijde en krijgt grip op het spel. Na een combinatie komt de bal voor de voeten van Dean en met een pass op Bas kan laatstgenoemde binnentikken. 1-1! MEC’07 is dit duidelijk niet gewend, maar komt na een half uur spelen wel op 2-1.

De rust volgt snel daarna. Ondertussen zijn Tjibbe, Max, Owen en Matthias al in het veld gekomen. De tweede helft wordt het erg fysiek. Veel tackles, duwen en trekken, maar de scheidsrechter heeft het aardig op orde. Hij moet geel en dus een tijdstraf uitdelen aan een speler van MEC’07 na een forse charge. LRC komt er qua aanval niet helemaal meer aan te pas. Tien minuten voor het einde trekt MEC’07 de wedstrijd definitief naar zich toe met de 3-1. LRC houdt knap stand en blijft energie geven. Zo zie je maar dat je met elkaar een eind kunt komen. Deze tegenstander is gewoon fysiek te sterk, maar in tegenstelling tot de beker, zijn we niet meer weggespeeld. Dat belooft goeds voor de komende wedstrijden.

Volgende wedstrijd is tegen DSS’14 maar de datum is nog niet zeker, 19 of 26 oktober. Lekker blijven trainen en allemaal nog wat fitter worden! En dank aan Darél die vandaag bij ons wilde vlaggen.